Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κυριάκος Καρεκλάς: Ενώπιον του νέου ΠτΔ το αίτημα για άνοιγμα του δρόμου Πυροίου
Κυριάκος Καρεκλάς: Ενώπιον του νέου ΠτΔ το αίτημα για άνοιγμα του δρόμου Πυροίου

Κυριάκος Καρεκλάς: Ενώπιον του νέου ΠτΔ το αίτημα για άνοιγμα του δρόμου Πυροίου

ΓΡΑΦΕΙ

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

——————–

Το άνοιγμα της διόδου Πυροίου θα είναι το πρώτο αίτημα που θα τεθεί από τον Δήμο Αθηένου ενώπιον του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τις επικείμενες εκλογές.

Μιλώντας στο Larnakaonline, ο δήμαρχος του ακριτικού δήμου της επαρχίας Λάρνακας Κυριάκος Καρεκλάς δήλωσε ότι το άνοιγμα του παλιού δρόμου Πυροίου, που ενώνει την Αθηένου με τη Λευκωσία, είναι ένα διαχρονικό αίτημα, το οποίο δεν έπαψε ποτέ να συζητιέται και να τονίζεται η ανάγκη ικανοποίησής του.

«Είτε έχουμε εκλογές, είτε δεν έχουμε, δεν πάψαμε ποτέ να ζητούμε το άνοιγμα της διόδου Πυροίου. Είναι ένα αίτημα που χρονίζει και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να απαιτούμε ν’ ανοίξει ο παλιός δρόμος, κάτι που εάν γίνει θα διευκολύνει αφάνταστα την διακίνηση των δημοτών μας προς την πρωτεύουσα.

Θα είναι το πρώτο αίτημα που θα θέσουμε ενώπιον του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αμέσως μετά τις εκλογές, υπενθυμίζοντάς του πως δεν πρέπει ν’ ανοίξει οποιοδήποτε άλλο οδόφραγμα εάν πρώτα δεν ανοίξει ο δρόμος Πυροίου. Αυτή θα πρέπει να είναι η επίσημη θέση της νέας κυβέρνησης», σημείωσε ο κ.Καρεκλάς.

Ο Δήμαρχος Αθηένου πρόσθεσε ότι με την χρησιμοποίηση του υπό αναφορά δρόμου, οι Αθηενίτες θα μπορούν να φθάνουν στην περιοχή του Πανεπιστημίου Αγλαντζιάς σε διάστημα 8-10 λεπτών. Σήμερα, οι κάτοικοι Αθηένου για να μεταβούν στην πρωτεύουσα χρειάζονται περίπου μία ώρα, ανάλογα και με την τροχαία κίνηση στους δρόμους, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία, ιδιαίτερα για τους φοιτητές της περιοχής, οι οποίοι σπουδάζουν σε κάποιο κολλέγιο ή πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Η πλατεία Εκκλησιών

——————————-

Ο Κυριάκος Καρεκλάς εξέφρασε την ελπίδα ότι τους πρώτους μήνες του 2023 θα προκηρυχθεί το έργο που αφορά την πρώτη φάση ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Εκκλησιών στην Αθηένου, ένα ακόμα διαχρονικό αίτημα του ακριτικού δήμου.

«Το έργο είναι πολεοδομικό και θέλουμε να πιστεύουμε ότι τους πρώτους μήνες του νέου έτους θα επιτευχθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα κατασκευαστικά έργα της πρώτης φάσης. Είναι ένα έργο που με την υλοποίησή του θ’ αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο την εικόνα του πυρήνα της Αθηένου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που προωθεί ο Δήμος Αθηένου», σημείωσε ο δήμαρχος.

Το κόστος για την πρώτη φάση ανάπλασης της πλατείας Εκκλησιών θα φθάσει τα τρεισήμισι εκατομμύρια ευρώ, με το κράτος να καταβάλει το 80% του κόστους και τον δήμο το υπόλοιπο 20%. Ο κ.Καρεκλάς είπε, ακόμα, ότι τους πρώτους μήνες του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί η μικρή αμφιθεατρική αίθουσα που ανεγείρεται δίπλα από τα δημοτικά σχολεία, χωρητικότητας 500 θέσεων.

Εξελίξεις για Κέντρο Υγείας

————————————-

Ο Κυριάκος Καρεκλάς εξήγγειλε θετικές εξελίξεις όσον αφορά άλλο ένα πάγιο αίτημα των Αθηενιτών, που αφορά την στελέχωση, με διάφορες ειδικότητες γιατρών, του Κέντρου Υγείας του δήμου.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα το υπό αναφορά κέντρο στελεχώνεται μονάχα από έναν παθολόγο κι έναν οδοντίατρο, ο οποίος όμως επισκέπτεται την Αθηένου μία φορά την εβδομάδα.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας αποκλειστικά για το θέμα αυτό, με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα να δίνει διαβεβαιώσεις πως εντός του επόμενου 15νθημέρου θα είναι σε θέση να προβεί σ’ εξαγγελίες σε σχέση με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αθηένου.

Send this to a friend