Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη: Με πολυετή ποινή φυλάκισης κινδυνεύει ο εκτελεστής
Απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη: Με πολυετή ποινή φυλάκισης κινδυνεύει ο εκτελεστής

Απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη: Με πολυετή ποινή φυλάκισης κινδυνεύει ο εκτελεστής

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στις 31 Ιανουαρίου 2023 θα βρεθεί στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρνακας ο 31χρονος Π.Λ., από την Ορμήδεια, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε στις 4 Δεκεμβρίου στην Ορόκλινη με στόχο 42χρονο κτηνοτρόφο. Σήμερα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έκρινε ότι υπάρχει επαρκής μαρτυρία που δικαιολογεί την παραπομπή του σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 31 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα κληθεί ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνει συνολικά 10 κατηγορίες, οι οποίες αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου (δύο κατηγορίες), πράξεις που αποσκοπούν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών. Εφόσον ο 31χρονος κριθεί ένοχος, τότε κινδυνεύει με την επιβολή πολυετούς ποινής φυλάκισης. Μέχρι την πρώτη δικάσιμο στο Κακουργιοδικείο, ο κατηγορούμενος διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση.

 

 

Στο πινάκιο της υπόθεσης αναγράφονται συνολικά 72 μάρτυρες κατηγορίας. Ο 31χρονος έχει ήδη δώσει δύο καταθέσεις στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, στις οποίες παραδέχεται ότι αυτός πάτησε την σκανδάλη τα ξημερώματα της 4ης Δεκεμβρίου, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου έναντι αδρής αμοιβής. Υπέδειξε, μάλιστα, σκηνές και τεκμήρια.

Κατά την απόπειρα φόνου τραυματίστηκε ο 42χρονος κτηνοτρόφος που ήταν ο στόχος καθώς κι ένα εξάχρονο παιδάκι που καθόταν στο πίσω κάθισμα του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου του. Η Αστυνομία θεωρεί ότι η απόπειρα φόνου ήταν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το δεύτερο άτομο που καταζητείται για την απόπειρα φόνου, ο Αντρέας Χρίστου, άλλως Καμπούρης, 35 χρόνων, από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εξακολουθεί να παραμένει άφαντος, ενώ από τις 6 Δεκεμβρίου έχει δηλωθεί από την οικογένειά του ως ελλείπον πρόσωπο. Σύμφωνα με την κατάθεση του κατηγορουμένου, ο Καμπούρης τοποθετείται στην σκηνή της απόπειρας φόνου και ήταν το πρόσωπο που στρατολόγησε τον 31χρονο στην διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας.

Send this to a friend