Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μέσα στο 2025 ο νέος κεντρικός Δήμος Λάρνακας
Μέσα στο 2025 ο νέος κεντρικός Δήμος Λάρνακας

Μέσα στο 2025 ο νέος κεντρικός Δήμος Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το 2025, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο νέος κεντρικός Δήμος Λάρνακας, που θα προκύψει από την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση με τη συνένωση των Λειβαδιών και της Ορόκλινης, αναμένεται να μεταστεγαστεί στο καινούργιο δημοτικό μέγαρο, στο κτήριο του παλιού νοσοκομείου της πόλης, επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου.

Οι τοπικές αρχές της Λάρνακας, παρά την αισιοδοξία τους για ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής, κρατούν μικρό καλάθι όσον αφορά την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης των εργασιών ανάπλασης του ιστορικού κτηρίου, καθότι έχουν πικρή πείρα από προηγούμενα έργα που υλοποιήθηκαν με καθυστέρηση στη Λάρνακα, με πιο πρόσφατο (και χαρακτηριστικό) παράδειγμα την περίπτωση της νέας δημοτικής αγοράς, όπου τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 με χρόνο αποπεράτωσης τους 18 μήνες, αλλά εν τέλει το έργο θα ανοίξει τις πύλες του μετά τον Ιανουάριο του 2023…

Στην περίπτωση της ανάπλασης του παλιού νοσοκομείου, όλοι στη Λάρνακα απεύχονται να προκύψουν παρόμοια προβλήματα και καθυστερήσεις.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι είναι θέμα ημερών να εκδοθεί η πολεοδομική άδεια, με τη συναίνεση και του Τμήματος Διατήρησης του Κεντρικού Γραφείου Πολεοδομίας.

Το επόμενο στάδιο, όπως ανέφερε, θα είναι ο καταρτισμός της τελικής μελέτης, η οποία θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες γύρω από τις εργασίες των ηλεκτρολόγων, των πελεκάνων κ.α., καθώς και η έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Ακολούθως θα γίνει η ετοιμασία των εγγράφων προσφορών, με την ελπίδα μέχρι την άνοιξη του 2023 ο Δήμος Λάρνακας να είναι σε θέση να προκηρύξει τον διαγωνισμό για τα κατασκευαστικά έργα.

Οι εργασίες ανάπλασης του παλιού νοσοκομείου (κτίσμα της δεκαετίας του 1930) υπολογίζεται να έχουν διάρκεια περίπου δύο χρόνια. «Εάν δεν προκύψουν απρόοπτα προβλήματα κι εφόσον παρέλθει και ο χρόνος που θ’ απαιτηθεί για την μεταστέγαση των δημοτικών τμημάτων και υπηρεσιών, δηλαδή περίπου ένας μήνας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι εντός του 2025 ο νέος κεντρικός Δήμος Λάρνακας που θα προκύψει από την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση θα στεγαστεί στο καινούργιο δημοτικό μέγαρο», συμπλήρωσε ο κ.Βύρας.

Η χρηματοδότηση της ανάπλασης του παλιού νοσοκομείου θα γίνει με πόρους του Δήμου Λάρνακας. Τ’ όλο έργο υπολογίζεται να κοστίσει γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Send this to a friend