[ad_1]
Πάνω από 50.000 φωτάκια τοποθετήθηκαν στην αυστραλιανή έκταση στο Ουλουρού σε μια περιοχή μεγέθους όσο τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου. Πρόκειται για το όνειρο ενός καλλιτέχνη που γίνεται πραγματικότητα και ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει όπως λέει ένα φυσικό σύμβολο για τα «καλά πράγματα της ζωής».
Η μαγευτική εικόνα με τα φώτα – τα οποία «φορτίζονται» με την ηλιακή ενέργεια και δυναμώνουν όταν «πέφτει» ο ήλιος – δημιουργήθηκε από τον Βρετανό καλλιτέχνη Bruce Munro και είναι το μεγαλύτερο από τα έργα που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Διαμορφωμένα μονοπάτια επιτρέπουν στους επισκέπτες να περπατήσουν στην εγκατάσταση η οποία θα αποκτά ζωή κάτω από τα αστέρια, κάθε βράδυ για έναν ολόκληρο χρόνο. Ο Bruno ο οποίος είναι γνωστός για την δημιουργία εικονικών εγκαταστάσεων με βάση το φως είπε ότι η ιδέα για το λιβάδι του φωτός, του ήρθε για πρώτη φορά όταν επισκέφτηκε το Ουλουρού, δηλαδή το Άγερς Ροκ (Ayers Rock) το 1992. Δημιούργησε αντίστοιχα έργα πρώτα σε περιοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στο Μεξικό και πλέον κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα και στο μέρος στο οποίο το εμπνεύστηκε.
Τα φώτα ζυγίζουν συνολικά περίπου 15 τόνους και μεταφέρθηκαν στην χώρα από την αεροπορική εταιρεία Qantas. Ο φωτισμός «ταξίδεψε» για πάνω από 11.000 μίλια μέσω 32 διεθνών και εγχώριων πτήσεων στην Αυστραλία. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες στο σημείο από την 1η Απριλίου.
Η έκθεση, η οποία ονομάζεται επίσημα Tili Wiru Tjuta Nyakutjaku το οποίο μεταφράζεται από την τοπική γλώσσα των ιθαγενών Pitjantjatjara, ως «κοιτάζοντας πολλά όμορφα φώτα» θα λειτουργεί για ένα χρόνο και θα κλείσει στις 31 Μαρτίου 2017. Ο Munro, ο οποίος είπε ότι το κίνητρό του για το έργο είναι να δημιουργήσει μια συναισθηματική αντίδραση εξήγησε: «Ήταν μια ιδέα που προσγειώθηκε στο τετράδιο μου και επέμενε ότι πρέπει να γίνει. Είδα στο μυαλό μου ένα τοπίο με φώτα που περιμένουν ήσυχα να πέσει το σκοτάδι κάτω από την απίστευτη κουβέρτα των αστεριών, να ανθίζει με τους απαλούς ρυθμούς του φωτός. Είναι ένα προσωπικό σύμβολο για τα καλά πράγματα στη ζωή».
[ad_2]
Source link