Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Έγραψε ιστορία μέσα στο Βελιγράδι – Πρόκριση και ευρωπαϊκοί όμιλοι ξανά για την ΑΕΚ
Έγραψε ιστορία μέσα στο Βελιγράδι – Πρόκριση και ευρωπαϊκοί όμιλοι ξανά για την ΑΕΚ

Έγραψε ιστορία μέσα στο Βελιγράδι – Πρόκριση και ευρωπαϊκοί όμιλοι ξανά για την ΑΕΚ

Ιστορία έγραψε η ΑΕΚ μιας και η ομάδα της Λάρνακας κατάφερε πανάξια να αποκλείσει την Παρτίζαν μέσα στο Βελιγράδι παίρνοντας ισοπαλία 2-2 και να προκριθεί για τρίτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Με όπλο το 2-1 του ΑΕΚ Αρένα η ΑΕΚ κατάφερε να μείνει όρθια και να εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ και πλέον θα παλέψει κόντρα στην Ντνίμπρο Ουκρανίας για θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ αν και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα βρέθηκε πίσω στο σκορ όταν μία κάθετη πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Ρικάρδο Γκόμες να βρεθεί απέναντι από τον Πίριτς και να ευστοχήσει για να κάνει το 1-0 στο 24΄. Οι Σέρβοι δεν ήταν καλύτεροι από την ΑΕΚ όμως πέτυχαν το γκολ με το οποίο ουσιαστικά ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική αλλά και ουσιαστική. Με τα δυο της «φτερά» να βγάζουν φωτιές προσπάθησε να κάψει την Παρτίζαν και τα κατάφερε. Στο 51΄ ο Γκιούρτσο έκανε το γύρισμα στην περιοχή η μπάλα κάπου άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα στο 51΄. Με το 1-1 η ΑΕΚ είχε σκορ πρόκρισης όμως δεν κράτησε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα οι Σέρβοι και πάλι σκόραραν με τον Ρικάρντο Γκόμες να κάνει το 2-1.

Η ομάδα του Όλτρα όμως έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Η καλύτερα ο εκπληκτικός Φαράζ έμελλε να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία. Και αυτό γιατί στο 57΄ με μία εξαιρετική ατομική ενέργεια και με ένα απίστευτης ομορφιάς τελείωμα σημείωσε ένα γκολ πανέμορφο που έφερε το ματς στα 2-2.

Οι Σέρβοι απείλησαν με ένα τρίτο γκολ στο 76΄, όμως ευτυχώς ο Μένινγκ σημάδεψε το δοκάρι και το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά στημένη, ο Όλτρα και με τις αλλαγές του βοήθησε στο να κρατηθεί μπάλα και να ροκανίσει η ομάδα του τον χρόνο και άντεξε στην πίεση της Παρτίζαν.

Πολύ καλός ο Πίριτς ο οποίος εκεί που η ΑΕΚ τον χρειάστηκε δήλωσε παρών και κράτησε την πρόκριση σε κιτρινοπράσινα χρώματα.

Παρτιζάν: A. Popović, Vujačić, Markovic, Andrade, Menig (76΄ Lutovac), Natcho (64΄ Jovic), Ricardo (84΄ Baždar), Fejsa, Diabate, Filipović, Urošević

ΑΕΚ: Πίριτς, Εγγλέζου (66΄ Κάσας), Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Λέδες, Σανχούρχο, Φαράζ (Μίκελ 89΄), Γκιούρτσο (66΄ Γκάμα), Άλτμαν (78΄ Μάμας), Ράφα Λόπες (78΄ Ολατούντζι)

Send this to a friend