Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Συνδέσεις γύρω από το Πάσχα
Συνδέσεις γύρω από το Πάσχα

Συνδέσεις γύρω από το Πάσχα

• Το ακάνθινο στεφάνι, ο εξευτιλισμός, τα χτυπήματα, δεν ήταν αρκετά για να καταστρέψουν τα όσα σήμαινε ο Κύριος , ούτε ικανά για να τον αποκόψουν από τον σκόπο του. Έτσι θα θυμάσαι πως οποιοσδήποτε κι αν είναι ο σκοπός σου αν για εσένα αξίζει είναι αρκετό.

• Δεν Απαρνήθηκε ποτέ ποιος ήταν ενώπιον οποιουδήποτε συμβουλίου. Ο Κύριος είχε άμεση επαφή με τον εαυτό του σε κάθε στιγμή. Έτσι θα θυμάσαι να δείχνεις αποδοχή του εαυτού σου… το ποιος είσαι κάνει τη διαφορά για εσένα. Δέξου ποια είσαι με όλα τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου και να θυμάσαι πως κάθε στιγμή είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου… αργότερα αν θέλεις μπορείς να αναστοχαστείς και να αλλάξεις όσα θελήσεις.
• Η προδοσία… θα μπορούσε με τη δύναμη Του να καταστρέψει τον προδότη Ιούδα. Αντίθετα τον άφησε να ακολούθησει την επιλογή του και να αποφασίσει ο ίδιος ο Ιούδας για τις συνέπειες του. Με τον ίδιο τρόπο όποιος σε προδώσει κράτα τη στενοχώρια και την απογοήτευση σου για να μπορέσεις να τις διαχειριστείς, χωρίς εκδίκηση. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που δεν χορτάνεται ποτέ, ο καθένας ζει με τις επιλογές του και η δική σου επιλογή είναι να διαχειριστείς τα δικά σου συναισθήματα και να συγχωρέσεις τον εαυτό σου για την εμπιστοσύνη που χάρισε.

• Ο σταυρός…είναι και αυτός κομμάτι της ζωής. Ο Κύριος τον κουβάλησε μέχρι τον Γολγοθά κι ας ήξερε ότι ο πόνος θα έφτανε στην κορύφωση του. Έτσι κι εσύ κουβαλείς τον σταυρό σου, τα δύσκολα βιώματα που έζησες, τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου. Δες το βάρος του και κοίτα τις αντοχές σου. Αν δεν αντέχεις ζήτα βοήθεια.

• Η Μητέρα Του και ο Ιωάννης, ο καλός μαθητής, θρηνούσαν κάτω από το Σταυρό. Πάντα έχεις κοντά σου ανθρώπους που σε αγαπούν , σε εκτιμούν, ψάξε εκεί κοντά σου και θα τους δεις.

• Ο Θάνατος Του μοιάζει με όλες τις εμπειρίες απώλειας που βιώνει ένας άνθρωπος. Το μήνυμα εδώ είναι πως η απώλεια είναι κομμάτι της ζωής, ανεπιθύμητο μεν αλλά απροσπέλαστο δε. Ακούμπα τον εαυτό σου μέσα από οποιαδήποτε απώλεια, κράτα τις συνδέσεις σου, δημιούργησε την εσωτερική σχέση με οτιδήποτε έχασες και κράτα τα φυλαχτά που σου χάρισε οτιδήποτε έφυγε.

• Η Ανάσταση Του συνδέεται με την ελπίδα, την αισιοδοξία και την ανθεκτικότητα. Μέσα από τις δυσκολίες σου, προσπάθησε να κρατήσεις την ελπίδα και τους στόχους σου ζωντανά. Ο δρόμος από την ευαλωτότητα στην ανθεκτικότητα σου , σου χάρισε πολλά αποθέματα …φρόντισε να τα αναγνωρίσεις.

Καλή Ανάσταση!

Κατερίνα Μιχαήλ
Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
ΠΣΨΘ / EFTA / ECP
ΤΗΛ.96409488

Send this to a friend