Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Το λεύκωμα του ΓΣΖ και η αναγκαιότητα για μουσείο της ΑΕΚ
Το λεύκωμα του ΓΣΖ και η αναγκαιότητα για μουσείο της ΑΕΚ

Το λεύκωμα του ΓΣΖ και η αναγκαιότητα για μουσείο της ΑΕΚ

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εξαιρετική δουλειά έγινε με το λεύκωμα του ΓΣΖ, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 125 χρόνων από την ίδρυση του γυμναστικού συλλόγου της Λάρνακας.

Οι συνολικά 320 σελίδες του λευκώματος, που παρουσιάζουν σπάνιες φωτογραφίες και καταγράφουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα, είναι όντως λίγες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την τελευταία δημοσιογραφική διάσκεψη ο ερευνητής Χρύσανθος Χρυσάνθου, για ν’ αποτυπώσουν την πλούσια δράση και ιστορία του Γυμναστικού Συλλόγου Ζήνων.

 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΓΣΖ, αλλά και σ’ όσους εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σπάνιο λεύκωμα. Η έκδοση του λευκώματος του ΓΣΖ, μέσα από το οποίο σκιαγραφείται, μεταξύ άλλων, και η ιστορία των ποδοσφαιρικών συλλόγων της Λάρνακας, επαναφέρει την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός μουσείου στην «ΑΕΚ Αρένα».

Ενός μουσείου που να αναδεικνύει την ιστορία της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού, των δύο ιστορικών σωματείων που ενώθηκαν το 1994 για να δημιουργήσουν την ΑΕΚ.

Δεν νοείται ομάδα όπως η ΑΕΚ, που διαθέτει ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο, να μην έχει ένα μουσείο, ώστε να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί για τις ομάδες που ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το ενοποιημένο σωματείο της Λάρνακας.

Μπορεί η ζωή της ΑΕΚ να ξεκινά από το καλοκαίρι του 1994, ωστόσο η ποδοσφαιρική ιστορία που κουβαλά χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1930. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη η ΑΕΚ ν’ αποκτήσει επιτέλους το δικό της μουσείο, μέσα από το οποίο θα ξεπροβάλει η ιστορία τόσο του ενοποιημένου συλλόγου, όσο και της ΕΠΑ και του ΠΟΛ.

Η ιστορία των μαυροκιτρίνων και πρασίνων της Λάρνακας δεν διαγράφεται όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Send this to a friend