Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Γίνεται της Ουκρανίας και στις αρχιεπισκοπικές – Υπόγεια αλλά ισχυρή κινητικότητα για το Τριπρόσωπο
Γίνεται της Ουκρανίας και στις αρχιεπισκοπικές – Υπόγεια αλλά ισχυρή κινητικότητα για το Τριπρόσωπο

Γίνεται της Ουκρανίας και στις αρχιεπισκοπικές – Υπόγεια αλλά ισχυρή κινητικότητα για το Τριπρόσωπο

 

 

Αρχιεπισκοπικές εκλογές διεξάγονται εφόσον παραιτηθεί ή αποβιώσει ο Αρχιεπίσκοπος. Ο νυν Αρχιεπίσκοπος, Χρυσόστομος ο Β’, έχει δηλώσει ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί. Λόγω, όμως, των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει συντηρείται το θέμα στην επικαιρότητα και οι δελφίνοι προετοιμάζονται πυρετωδώς.

Οι ενδιαφερόμενοι για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο -φανερά και κρυφά- έχει καιρό που εργάζονται ποικιλοτρόπως για τις εκκλησιαστικές εκλογές, ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή πανέτοιμοι, όταν έρθει η ώρα να πραγματοποιηθούν.

Τα εκλογικά επιτελεία τους είναι ήδη εν δράσει, αν και εμπλουτίζονται συνεχώς με ανθρώπους από διάφορους κομματικούς χώρους (τα κόμματα λένε ότι δεν αναμειγνύονται αλλά στέλνουν στελέχη τους στα επιτελεία), από επιχειρηματικά περιβάλλοντα, από πρώην και νυν κρατικούς αξιωματούχους οι οποίοι εμπλέκονται με διάφορους τρόπους (οι νυν διακριτικά, ακούγεται για πρώην αρχηγό Αστυνομίας ότι ετοιμάζεται να αναλάβει επικεφαλής επιτελείου), από εκπροσώπους ορθόδοξων κοινοτήτων στην Κύπρο (της ρωσικής κοινότητας, της βουλγαρικής, της ρουμανικής κ.ά. – δικαίωμα ψήφου έχει και όποιος ξένος είναι ορθόδοξος χριστιανός και ζει στην Κύπρο τους τελευταίους 12 μήνες, ασχέτως εθνικότητας και υπηκοότητας).

 

Συσφίγγουν σχέσεις

Με την ευλογία των «εργοδοτών» και εργοδοτών τους (υπάρχουν και μισθωτοί και εθελοντές), επιτελεία φροντίζουν για την προβολή εν δυνάμει υποψηφίων για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές κτίζοντας/φρεσκάροντας σχέσεις με μέσα ενημέρωσης (μιντιάρχες) και δημοσιογράφους, συσφίγγοντας σχέσεις με -ντόπιους και ξένους (βασικά κυπροποιημένους ολιγάρχες, για τους οποίους ιεράρχες έβαλαν και λίγο ή πολύ το άγιο χεράκι τους για να πάρουν χρυσά διαβατήρια αυτοί, καθώς και συγγενείς και φίλοι τους)- επιχειρηματικούς κύκλους για χρηματοδότηση και «χρηματοδότηση», αγοράζουν επιρροή από/σε κόμματα, διεισδύοντας σε κοινότητες και δήμους με διάφορους τρόπους και λόγους (εθνικοπατρωτικούς, φανατίζοντας κόσμο με θαύματα και περιοδείες λειψάνων κ.λπ., εργαλειοποιώντας την πανδημία, το Ουκρανικό, τους ΛΟΑΤΚΙ και άλλα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία).

Πηγή: Πολίτης

 

Send this to a friend