Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ξενοδοχεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο αποκλειστικά για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων
Ξενοδοχεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο αποκλειστικά για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων

Ξενοδοχεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο αποκλειστικά για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξενοδοχεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου πρόκειται να ενταχθούν σε ειδικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται το Υφυπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με άλλα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να φιλοξενήσουν το προσεχές διάστημα αποκλειστικά πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας, λέγοντας ότι ήδη αρκετές μονάδες έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο υπό αναφορά πρόγραμμα.

 

Αυτό που αναμένεται είναι η τελική έγκριση του σχεδίου από τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να καθοριστούν και τα χρονικά πλαίσια που θα ισχύσουν σε σχέση με την φιλοξενία των προσφύγων.

Η επιλογή των ξενοδοχείων στην ελεύθερη Αμμόχωστο έγινε επειδή πρόκειται για την επαρχία που θα δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα φέτος από την μη άφιξη Ρωσσόφωνων τουριστών κι επισκεπτών από την Ουκρανία, η οποία ήταν μία ανερχόμενη αγορά για την συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κ.Τάκκας δήλωσε ότι οι ξενοδόχοι που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την φιλοξενία Ουκρανών αναμένουν την τελική έγκριση του προγράμματος, έτσι ώστε το προσεχές διάστημα να είναι σε θέση να δεχθούν τους πρώτους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής δήλωσε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει ήδη δεσμεύσει γύρω στα 3.000 δωμάτια για την υποδοχή προσφύγων από την Ουκρανία.

«Θα υπάρξει συντονισμός με το Υφυπουργείο Πρόνοιας για να κατευθύνονται αυτοί οι άνθρωποι ανάλογα με την φυσιογνωμία της οικογένειας τους σε αυτά τα καταλύματα», πρόσθεσε ο κ. Νουρής. Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος σε χθεσινές του δηλώσεις είπε ότι έχουν χαθεί δύο εκατομμύρια αεροπορικές θέσεις που ήταν διαθέσιμες από τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

 

Send this to a friend