Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αθλητικό πάρκο και… βιβλιοθήκη στην παραλία Ορόκλινης
Αθλητικό πάρκο και… βιβλιοθήκη στην παραλία Ορόκλινης

Αθλητικό πάρκο και… βιβλιοθήκη στην παραλία Ορόκλινης

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συνεχίζεται ο εμπλουτισμός της ακτογραμμής της Ορόκλινης εν’ όψει της επικείμενης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο των εξωραϊστικών έργων που γίνονται, ένα ακόμα αθλητικό πάρκο με όργανα γυμναστικής, καθώς κι ένας παιχνιδότοπος έχουν δημιουργηθεί και ήδη λειτουργούν στο παραλιακό πεζόδρομο της περιοχής, δίπλα από το περίπτερο του κοινοτικού συμβουλίου και τον πύργο ναυαγοσωστών.

 

Παράλληλα, στην περιοχή δημιουργήθηκαν νέοι χώροι στάθμευσης για 24 οχήματα και δύο θέσεις για ΑμεΑ, εγκαταστάθηκαν καινούργια παγκάκια και φωτισμός, ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν ξαπλώστρες, ομπρέλες και… βιβλιοθήκη σε σχήμα βάρκας.

Τα πιο πάνω έργα στηρίχθηκαν από το Σχέδιο Δράσης της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, καθότι πρόκειται για ενέργειες που εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης Λάρνακας.

Το καινούργιο αθλητικό πάρκο παρά το περίπτερο του κοινοτικού συμβουλίου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων έργων που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην συνολικού μήκους τριάμισι χιλιομέτρων παραλία της Ορόκλινης, όπως είναι η προσθήκη υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, η φύτευση φοινικόδεντρων κατά μήκος της ακτής, η προσθήκη υπαίθριας βιβλιοθήκης σε σχήμα βάρκας και η δημιουργία γηπέδου beach volley.

Κορωνίδα στις προσπάθειες εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος στην ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή της Ορόκλινης αποτέλεσε και η βύθιση, πριν από περίπου δύο χρόνια, των πλοίων «Ελπίδα» και «LEF 1» (στη θαλάσσια περιοχή έναντι του ξενοδοχείου Palm Beach), που αποτελούν τον νέο τεχνητό ύφαλο της Λάρνακας για σκοπούς προσέλκυσης καταδυτικού τουρισμού.

Άλλη μία δράση αποκλειστικά του κοινοτικού συμβουλίου είναι και η τοποθέτηση, με την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, ομοιόμορφων κρεβατιών και ομπρελών σ’ όλο το μήκος της παραλίας Ορόκλινης, η οποία κάθε χρόνο προσελκύει ολοένα και περισσότερους ξένους και ντόπιους λουόμενους.

 

Send this to a friend