Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Μέλη της ΥΚΑΝ σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές, μετά από έρευνες που διενήργησαν στο ταχυδρομείο στη Λάρνακα κατά τον μήνα Μάρτιο, εντόπισαν τρία δέματα που περιείχαν συνολικά 937 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν ως τεκμήρια.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με την πιο πάνω διερευνώμενη υπόθεση, συνελήφθησαν χθες με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση δύο πρόσωπα ηλικίας 23 και 26 ετών, από τη Λάρνακα.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 26χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν  δύο κιλά κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.

 

Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 23χρονου εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, ένας μεταλλικός σπαστήρας που περιείχε κάνναβη και ένα δοχείο που επίσης περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

 

Μαθήτρια του Γυμνασίου Αραδίππου, η οποία κέρδισε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο στον Διαγωνισμό αφίσας, για την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, μέσα από το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας. Συγκεκριμένα, η μαθήτρια Λεώνη Μπέλλα Βασιλείου της τρίτης τάξης, πήρε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο στην κατηγορία 13-15 χρόνων, που είναι μια  πραγματικά πολύ τιμητική θέση για την Κύπρο, το Γυμνάσιο Αραδίππου, την οικογένεια της αλλά και τον κλάδο της Οικιακής Οικονομίας.

Η μαθήτρια στην αφίσα όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, εξηγεί πως «στο κέντρο υπάρχει ένας σπόρος, αυτός ο μικρός σπόρος που μας συνδέει όλους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Καθώς είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου. Εκπαιδεύστε τη γενιά μας να αγοράζει τοπικά φρέσκα προϊόντα, να μειώνει τα απόβλητα, να ανακυκλώνει, να κομποστοποιεί. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

 

Συνεχίζεται ο εμπλουτισμός της ακτογραμμής της Ορόκλινης εν’ όψει της επικείμενης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο των εξωραϊστικών έργων που γίνονται, ένα ακόμα αθλητικό πάρκο με όργανα γυμναστικής, καθώς κι ένας παιχνιδότοπος έχουν δημιουργηθεί και ήδη λειτουργούν στον παραλιακό πεζόδρομο της περιοχής, δίπλα από το περίπτερο του κοινοτικού συμβουλίου και τον πύργο ναυαγοσωστών.

Παράλληλα, στην περιοχή δημιουργήθηκαν νέοι χώροι στάθμευσης για 24 οχήματα και δύο θέσεις για ΑμεΑ, εγκαταστάθηκαν καινούργια παγκάκια και φωτισμός, ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν ξαπλώστρες, ομπρέλες και… βιβλιοθήκη σε σχήμα βάρκας.

Τα πιο πάνω έργα στηρίχθηκαν από το Σχέδιο Δράσης της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, καθότι πρόκειται για ενέργειες που εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης Λάρνακας.

 

Ο Δήμος Λάρνακας, μέσα στα πλαίσια των περιβαλλοντικών του δραστηριοτήτων συνεχίζει το πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών στις αλυκές Λάρνακας.

Για το σκοπό αυτό μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Α’ Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς και από Σχολεία της Πολωνίας και της Ρουμανίας, στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus επισκέφτηκαν τον υγροβιότοπο της Αλυκής Λάρνακας.

Έγινε ξενάγηση από Λειτουργό του Τομέα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου και τα παιδιά είδαν από κοντά τα φλαμίνγκο και τις γαρίδες Artemia salina στην μεγάλη Αλυκή και ενημερώθηκαν για την τροφική αλυσίδα του υγροβιότοπου.

Επίσης, περπάτησαν στο μονοπάτι της Φύσης και το δάσος της περιοχής, ενημερώθηκαν για τα διάφορα είδη φυτών και λουλουδιών και παρατήρησαν από κοντά την ορχιδέα Barlia robertianaπου ανθίζει αυτή την εποχή.

 

Send this to a friend