Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Νεαρός ηλικίας 29 ετών συνελήφθη στη Λάρνακα, σχετικά με υπόθεση κοκαΐνης, βάρους 265 γραμμαρίων, που βρέθηκε κρυμμένη μέσα σε ανταλλακτικά μοτοσικλέτας που αποστάλθηκαν στην Κύπρο σε γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών, στη Λάρνακα.

Εναντίον του 29χρονου διερευνάτε υπόθεση παράνομης εισαγωγής, προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Εκτιμάται ότι η κοκαίνη δεν προοριζόταν για προσωπική χρήση του 29χρονου, αλλά για διάθεση στην εγχώρια αγορά.

 

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, η ταφή των λειψάνων του νεαρότερου ήρωα της ΕΟΚΑ, Δημητράκη Δημητριάδη.

Ο μικρός ήρωας πυροβολήθηκε και φονεύθηκε από Άγγλο στρατιωτικό κατά την διάρκεια μαθητικής διαδήλωσης στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου στις 14.3.1956. Η οικογένεια του Δημητράκη, με γραπτό αίτημά της αποτάθηκε στον Επίτροπο Προεδρίας πριν από μερικούς μήνες για εντοπισμό των λειψάνων του, που για τόσα χρόνια δεν γνώριζαν που ευρίσκοντο.

Τα λείψανα εντοπίστηκαν σε πολλαπλό τάφο στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοντού και ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο DNA στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, από την ομάδα γενετιστών του καθηγητή Δρ. Μάριου Καριόλου.

 

Τα εγκαίνια των προπυλαίων του παλιού ΓΣΖ στη Λάρνακα  και την επίσημη παράδοση τους, είχαμε χθες Κυριακή από τον πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, στην παρουσία των τοπικών αρχών της πόλης.

Οι εργασίες που έγιναν τους τελευταίους μήνες από ιδιωτική εταιρεία αφορούσαν την συντήρηση και τον ευπρεπισμό της υφιστάμενης κεντρικής εισόδου και του περιβάλλοντα χώρου, που είχαν φθαρεί σε μεγάλο βαθμό από την πάροδο του χρόνου και παρουσίαζαν μία άσχημη εικόνα. Η χρηματοδότηση έγινε από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

 

Send this to a friend