Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Γυναίκα ιατρική λειτουργός ορίστηκε για να συμμετάσχει στις αστυνομικές εξετάσεις για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο της Φιλιώς Μπαλάφα Λέκκα, από την Ελλάδα, κατοίκου Δρομολαξιάς, η οποία απεβίωσε πριν από ένα μήνα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Η ιατρική λειτουργός έπιασε ήδη δουλειά, έχοντας συμβουλευτικό ρόλο στις έρευνες που γίνονται, κυρίως πάνω σε εξειδικευμένα ιατρικά ζητήματα, ενώ θα είναι παρούσα και στις καταθέσεις που θα ληφθούν από τους γιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό, σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο θάνατος της 33χρονης

Στο πλαίσιο των εξετάσεων η Αστυνομία διερευνά τους χειρισμούς του ιδιώτη γιατρού της 33χρονης καθώς και τους χειρισμούς που έγιναν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου μετά την μεταφορά της.

 

 

Οι ανακριτές εξετάζουν, επίσης, κατά πόσο θα έπρεπε να επιτραπεί στην Φιλιώ να εμβολιαστεί από την στιγμή που είχε ιστορικό θρομβοφιλίας. Φως στα αίτια του θανάτου της αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, τ’ αποτελέσματα αυτά αναμένεται να είναι έτοιμα.

 

Στο κλείσιμο του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, ως μέτρο αντίδρασης στην απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά των εργοστασίων ασφαλτικού σκυροδέματος στη περιοχή Καλαβασού, που θα προχωρήσουν οι εννέα κοινότητες Βασιλικού.

Η νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών, σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί αργότερα. Η σχετική απόφαση πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων.

 

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας – Αμμοχώστου του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, ο Πολιτιστικός  Όμιλος Αράδιππος – Καροτσέρης,

και ομάδα εκτιμητών του έργου του Λαϊκού ποιητή Βασίλη Βασιλακκά θα παρουσιάσουν σήμερα στις 7.00 το βράδυ στο Alexander College, τη νέα Ποιητική Έκδοση του  ποιητή με τίτλο «ΤΟΥ ΑΒΚΟΡΟΥ ΤΟ ΠΟΡΙΖΙΝ».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα. H όλη εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικό Πρόγραμμα από τον Όμιλο ΑΡΑΔΙΠΠΟΣ – ΚΑΡΟΤΣΕΡΗΣ.

Send this to a friend