Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κλοπές και κακόβουλες ενέργειες στην Αθηένου
Κλοπές και κακόβουλες ενέργειες στην Αθηένου

Κλοπές και κακόβουλες ενέργειες στην Αθηένου

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται προκλητικές ενέργειες κλοπής και καταστροφής δημοτικών περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Αθηένου, ενέργειες που καταγράφονται δυστυχώς όχι για πρώτη φορά στον Δήμο, αλλά που το τελευταίο διάστημα είναι πολύ αυξημένες.

Συγκεκριμένα, έχουν συμβεί σε μικρό χρονικό διάστημα, τα πιο κάτω.

α. Έχουν ξεριζωθεί και κλαπεί περίπου 50 δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο του εκδρομικού χώρου της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Άγνωστοι, μέχρι στιγμής, έχουν σκάψει, ξεριζώσει και κλέψει όλα τα σχετικά μεγάλα δέντρα τα οποία είχαν φυτευτεί προ διετίας, με την κατασκευή του εκδρομικού χώρου! Δέντρα τα οποία ποτίζονταν με αυτόματους μηχανισμούς και λάστιχα, δέντρα για τα οποία πληρώθηκαν έξοδα, αφιερώθηκε χρόνος αλλά και φροντίδα, δέντρα τα οποία είχαν αναπτυχθεί μέχρι περίπου 2 μέτρα ύψος. Αυτά τα δέντρα κλάπηκαν από κλέφτες και εξαφανίστηκαν!

 

 

β. Έχει αποκοπεί σιδερένιος πάσσαλος και κλαπεί φωτιστικό φωτοβολταϊκού τύπου, το οποίο είχε τοποθετηθεί με έξοδα του Δήμου στο τέλος του δρόμου της Καφούντας, στην ένωση με τον παλιό δρόμο Αθηένου – Αβδελλερού – Λάρνακας. Το φωτιστικό τοποθετήθηκε με σκοπό να διευκολυνθεί η χρήση του δρόμου τη νύκτα από τους διερχόμενους.

γ. Άγνωστοι έχουν παραβιάσει τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο και έχουν κλέψει 4 παγώνια ιδιοκτησίας του Δήμου, αξίας 8 ως 10 χιλιάδων ευρώ! Ενέργεια η οποία κρίνεται καταδικαστέα από κάθε άποψη και είναι καθαρή κλοπή δημοτικής περιουσίας, ένα πολύ σοβαρό αδίκημα.

δ. Άγνωστοι έχουν προβεί σε σημαντικές καταστροφές στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, σε έργα που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν μετά από Ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση. Τα έργα πληρώθηκαν από τον Δήμο Αθηένου, εκκρεμεί ακόμη η καταβολή της Ευρωπαϊκής χορηγίας και αυτά υπέστησαν ζημιές εκατοντάδων ευρώ, που χρειάστηκε να πληρώσει ο Δήμος Αθηένου.

Ο Δήμος έχει ενημερώσει και καταγγείλει στις Αστυνομικές Αρχές τις κλοπές και τις καταστροφές από πλευράς πολιτών και έχει ζητήσει διερεύνηση, εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Σήμερα ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας και ζήτησε τη βοήθειά τους για ενδελεχή διερεύνηση των περιστατικών και εντοπισμό των ενόχων.

Ο Δήμος Αθηένου κάνει έκκληση για άλλη μια φορά προς όλους τους δημότες του, ώστε να καταστούν φορείς προστασίας της δημοτικής περιουσίας. Παρακαλούνται να δώσουν στον Δήμο οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη των κλεφτών ή/και των παρανομούντων αυτών των περιπτώσεων ή όποιων άλλων πέσουν στην αντίληψή τους στο μέλλον. Θα τηρηθεί πάσα εχεμύθεια για προστασία των πληροφοριοδοτών. Τα τηλέφωνα του ιδίου του Δημάρχου (99667907) και του Επιστάτη του Δήμου κ. Γιάννου Γερμανού (99474188) είναι στη διάθεση όλων.

Παρακαλούνται οι δημότες να βοηθήσουν τον Δήμο για να μπορέσει και αυτός να προωθεί έργα για δική τους απόλαυση και ευημερία.

Send this to a friend