Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το καλοκαίρι με το καλό η Δημοτική Αγορά Λάρνακας…
Το καλοκαίρι με το καλό η Δημοτική Αγορά Λάρνακας…

Το καλοκαίρι με το καλό η Δημοτική Αγορά Λάρνακας…

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Νέος εργολάβος μπαίνει το προσεχές διάστημα στην υπό κατασκευή Δημοτική Αγορά της Λάρνακας, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες που υπολείπονται, αλλά και για να επιδιορθώσει τις κακοτεχνίες, που έχουν εντοπιστεί στο κτήριο, με στόχο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι η νέα αγορά ν’ ανοίξει, επιτέλους, τις πύλες της για το κοινό.

Ένα έργο που έχει καταντήσει… πονεμένη ιστορία για τη Λάρνακα και κυρίως για το εμπορικό κέντρο της πόλης, η παράδοση του οποίου έχει καθυστερήσει εδώ και δύο χρόνια.

 

 

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 με χρόνο αποπεράτωσης τους 18 μήνες.

Η προσωρινή αποπεράτωση του έργου αρχικά ήταν προγραμματισμένη τον Μάρτιο του 2020.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο δήμος θα προκηρύξει προσφορές (ήδη ετοιμάστηκαν οι όροι) για τις κατασκευαστικές εργασίες που υπολείπονται στο κτήριο της αγοράς.

Όπως είπε, η διάρκεια του νέου συμβολαίου θα είναι τέσσερις μήνες και ως εκ τούτου ο εργολάβος που θ’ αναλάβει τις εργασίες εκτιμάται ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρώσει τη δημοτική αγορά.

Οι εργασίες που υπολείπονται να γίνουν θα κοστίσουν γύρω στις 350 χιλιάδες ευρώ, ενώ άλλες επιπρόσθετες 350 χιλιάδες υπολογίζεται να δαπανηθούν για επιδιόρθωση των κακοτεχνιών που έχουν παρατηρηθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις, χρήματα που, όπως εξήγησε ο κ. Βύρας, θα κατακρατηθούν από το ποσό το οποίο επρόκειτο να δινόταν στον προηγούμενο εργολάβο.

Θυμίζουμε, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δήμος Λάρνακας ανέκτησε το κτήριο της νέας αγοράς, στο τέρμα της εμπορικής οδού Ερμού, διότι το κτήριο δεν παραδόθηκε ολοκληρωμένο όπως ήταν η συμφωνία κι επειδή ο εργολάβος ζητούσε διαρκώς νέες παρατάσεις.

Όσον αφορά τα καταστήματα της νέας αγοράς, ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε πως όλα έχουν ενοικιαστεί και ότι από κάποιο χρονικό σημείο κι έπειτα οι ενοικιαστές θα μπορούν να μπουν σ’ αυτά προκειμένου να τα ετοιμάσουν κατάλληλα, ώστε όταν ο νέος εργολάβος θα παραδώσει ολοκληρωμένο το κτήριο, οι καταστηματάρχες να είναι πανέτοιμοι για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Προβλήματα στο Ζουχουρί

————————————–

Στο μεταξύ, προβλήματα στατικότητας έχουν παρατηρηθεί στον ξενώνα και στο αρχαίο μνημείο του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί, όπου συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης του χώρου.

Πρόκειται για σύμπλεγμα που βρίσκεται πλησίον της νέας δημοτικής αγοράς.

Ο Α. Βύρας δήλωσε ότι θα απαιτηθούν να γίνουν κάποιες δικαιολογημένες επιπρόσθετες εργασίες στήριξης του ξενώνα και του αρχαίου μνημείου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως το έργο θα είναι έτοιμο για παράδοση το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως είπε, οι εργασίες στο Ζουχουρί συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και ότι ο εργολάβος του έργου είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Send this to a friend