Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ελεύθεροι οι «ύποπτοι» για το φόνο Ευαγγέλου
Ελεύθεροι οι «ύποπτοι» για το φόνο Ευαγγέλου

Ελεύθεροι οι «ύποπτοι» για το φόνο Ευαγγέλου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Πέφτει» η υπόθεση φόνου του Ανδρέα Ευαγγέλου που έγινε στη Λάρνακα… Η Αστυνομία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ικανοποιητική μαρτυρία προκειμένου να καταχωρίσει την υπόθεση για εκδίκαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου και ως εκ τούτου αποφασίστηκε όπως και οι τρεις ύποπτοι, οι οποίοι αρχικά είχαν συλληφθεί σχετικά με την υπόθεση αυτή, ν’ αφεθούν ελεύθεροι.

Εναντίον τους δεν προέκυψε μαρτυρία που να τους συνδέει με το έγκλημα, γι’ αυτό και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν γραπτώς. Και οι τρεις είχαν αρχικά συλληφθεί και προφυλακιστεί με την υπόνοια ότι είχαν εμπλοκή στο φονικό που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην πορεία, όμως, οι ανακριτές της υπόθεσης δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν επαρκή μαρτυρία εναντίον τους που να τους συνδέει με το έγκλημα.

 

Αστυνομικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να δηλώσει στην εφημερίδα μας ότι στο παρών στάδιο αποφασίστηκε να μην καταχωρισθεί υπόθεση εναντίον τους και ότι οι εξετάσεις για διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται. Θυμίζουμε, ότι η Αστυνομία, κατά την διαδικασία προφυλάκισης των υπόπτων, είχε κάνει λόγο για πληροφορία που λήφθηκε στην ΥΚΑΝ από αξιόπιστο πληροφοριοδότη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διάπραξη φόνου και την εξασφάλιση πυροβόλων όπλων κι εκρηκτικών υλών μ’ ενέργειες υποδίκου που βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές. Ο συγκεκριμένος υπόδικος είναι κατηγορούμενος σε δύο υποθέσεις ναρκωτικών που εκδικάζονται στα Κακουργιοδικεία Λευκωσίας και Λάρνακας.

Το χρονικό του φόνου

Ο φόνος του 53χρονου Ανδρέα Ευαγγέλου διαπράχθηκε τη νύχτα της 28ης Δεκεμβρίου 2021, στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην περιοχή Μακένζι. Ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο ενοικιάσεως, κατά την είσοδό του στον χώρο στάθμευσης, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από άγνωστο πρόσωπο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαιναν και δύο υπάλληλοι του θύματος, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή χωρίς να τραυματιστούν.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο μέρος, όπου εντόπισαν τον 53χρονο νεκρό εντός του οχήματος, στη θέση του οδηγού. Από την αυτοψία στην σκηνή διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε τέσσερις οπές στην πλάτη και μία οπή στο λοβό του δεξιού του αυτιού, ενώ η νεκροτομή κατέδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από εσωτερική αιμορραγία συνεπεία πολλαπλών κακώσεων σώματος και ζωτικών οργάνων που προήλθαν από πυροβόλο όπλο. Από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης (φορούσε κουκούλα) ήταν συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ που οδηγούσε άλλο πρόσωπο.

 

 

Send this to a friend