Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αποκόπτουν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο οι κοινότητες Βασιλικού
Αποκόπτουν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο οι κοινότητες Βασιλικού

Αποκόπτουν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο οι κοινότητες Βασιλικού

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε δυναμικά μέτρα προχωρούν οι εννέα κοινότητες Βασιλικού σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει τρεις μονάδες ασφαλτικού στην περιοχή της Καλαβασού. Όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, προγραμματίζουν νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας με την αποκοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρει ότι οι κοινοτάρχες και κάτοικοι των εννέα κοινοτήτων εξέφρασαν για πολλοστή φορά την αγανάκτηση τους σε σχέση με την απόφαση για εγκατάσταση μονάδων ασφαλτικού στην περιοχή τους κατά την συγκέντρωση που έγινε την περασμένη Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγιού.

 

Η συγκέντρωση αφορούσε τη δημόσια διαβούλευση για την εγκατάσταση των τριών μονάδων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή Καλαβασού.Οι κοινοτάρχες και οι κάτοικοι ομόφωνα δεν αποδέχθηκαν την πραγματοποίηση της παρουσίασης, εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή τους με την εγκατάσταση τέτοιων εργοστασίων στην περιοχή τους. Περαιτέρω, οι κοινοτικές αρχές της περιοχής Βασιλικού δήλωσαν ότι διακόπτουν κάθε επαφή με τις αρμόδιες, για το θέμα, υπηρεσίες του κράτους, προσθέτοντας πως προτίθενται να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Μετά από την αποχώρηση τους από την αίθουσα, οι κοινοτάρχες των διαμαρτυρόμενων κοινοτήτων πραγματοποίησαν νέα σύσκεψη, κατά την οποία αποφάσισαν να πάρουν σειρά δυναμικών μέτρων, αρχίζοντας με εκδήλωση διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο (26/2) με αποκοπή του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού-Λευκωσίας.

Θυμίζουμε, ότι πρόσφατα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εγκατάσταση συνολικά έξι εργοστασίων ασφαλτικού στις περιοχές Καλαβασού, Μιτσερού και Κόσιης, διαβεβαιώνοντας ότι ο κύκλος εργασίας τους θα είναι μειωμένος σε σύγκριση με τον κύκλο εργασίας των εργοστασίων ασφαλτικού στο Δάλι και πως θα βρίσκονται μακριά από οικιστικές περιοχές.

Send this to a friend