Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Άντρες της ΥΚΑΝ Λάρνακας και μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση εντόπισαν ένα περίπου κιλό ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης. Η ποσότητα, η οποία βρισκόταν σε νάιλον συσκευασία, εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο σε περιοχή της επαρχίας Λάρνακας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, τα μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, προχώρησαν στη σύλληψη νεαρού άντρα, ηλικίας 28 ετών.

 

Απαγόρευση λειτουργίας των ασφαλτικών μονάδων στις βιομηχανικές περιοχές Γερίου και Τσερίου αποφάσισε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ σήμερα το πρωί οι εννέα κοινότητες Βασιλικού ετοιμάζουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να εγκαταστήσει στην περιοχή τους τα εργοστάσια ασφάλτου.

 

H νέα κινητοποίηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 το πρωί, στον κυκλικό κόμβο Καλαβασού.

Οι κοινότητες διαμαρτύρονται για την υποβολή αιτήσεων εγκατάστασης τριών εργοστασίων ασφάλτου στη βιομηχανική περιοχή Καλαβασού, των οποίων οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα κατατεθούν στο Τμήμα Περιβάλλοντος.

Οι αρχές των κοινοτήτων Βασιλικού (Καλαβασού, Τόχνης, Ζυγίου, Μαρί, Μαρωνίου, Ψεματισμένου, Ασγάτας, Πεντακώμου και Χοιροκοιτίας) υποστηρίζουν ότι είχαν πάρει διαβεβαιώσεις από το κράτος πως με την εγκατάσταση του ενεργειακού κέντρου στην περιοχή τους, δεν θα μεταφέρονταν άλλες βαριές βιομηχανίες.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας, η οποία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της για εγκατάσταση των εργοστασίων ασφάλτου στην ήδη βεβαρημένη βιομηχανικά περιοχή του Βασιλικού, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξή της στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν.

 

Εκπνέει σήμερα η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, για την υποβολή των προσφορών σε σχέση με τα κατασκευαστικά έργα της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απορίες και τα ερωτήματα των ενδιαφερομένων εργοληπτικών εταιρειών, προτού υποβάλουν τις τελικές τους προσφορές.

Όπως πληροφορούμαστε, αρκετοί ενδιαφερόμενοι εργολάβοι αντιμετώπισαν δυσκολίες και προβλήματα ως προς την εξασφάλιση τιμών από προμηθευτές του εξωτερικού λόγω της πανδημίας.

Η Γ΄ φάση καλύπτει την τουριστική περιοχή Ορόκλινης, συνολικού μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων. Οι φορείς της Λάρνακας ευελπιστούν πως δεν θα προκύψουν ενστάσεις από άλλες εργοληπτικές εταιρείες προς την Αναθεωρητική Αρχή, καθότι κάτι τέτοιο θα πάρει ακόμα πιο πίσω το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά χρόνια.

 

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» το οποίο θα εγκαινιάσει την νέα θεατρική χρονιά, παρουσιάζοντας σε Παγκύπρια Πρεμιέρα το αριστούργημα του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα Τέννεσση Ουίλλιαμς «Ο άγγελος του θανάτου».

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 8.00 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ.

 

 

Send this to a friend