Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Παραλίγο τραγωδία χθες σε αγροτική περιοχή της Κοφίνου, όταν πεντάχρονο αγοράκι έπεσε από τρακτέρ και τραυματίστηκε σοβαρά.

Συγκεκριμένα και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, η πόρτα της καμπίνας άνοιξε και ο μικρός έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό και να κτυπήσει με το κεφάλι στον τροχό του οχήματος.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κοφίνου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου του έγινε συρραφή των τραυμάτων που έφερε στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στον θώρακα.

 

Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου.

 

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν τα περιστατικά νεκρών χελωνών που ξέβρασε η θάλασσα τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τις παραλίες Ορμήδειας, Ορόκλινης και Αγίου Θεοδώρου, στην επαρχία Λάρνακας.

Ο επαρχιακός γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων στη Λάρνακα Ανδρέας Σώσειλος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι ήδη έχουν ενημερώσει το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, από το οποίο ζητήθηκε, πέραν της απλής καταγραφής των θανάτων, να προχωρήσει σε διερεύνηση των περιστατικών και σε νεκροψίες που θα καταδείξουν τα ακριβή αίτια που οδηγήσαν τις χελώνες στον θάνατο.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι Οικολόγοι, τέτοια διαδικασία δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.

«Πέραν της απλής καταγραφής των θανάτων χελωνών, επιβάλλεται να επιδιωχθεί πάραυτα η εφαρμογή ενός προγράμματος για τη διενέργεια νεκροψίας σε κάθε νεκρή χελώνα που ξεβράζει η θάλασσα, καθώς και η καταγραφή των όποιων ευρημάτων που αυτή θα καταδείξει.

Μόνο έτσι, θα μπορούν να εξαχθούν τα σωστά επιστημονικά συμπεράσματα, τα οποία θα οδηγήσουν στην εφαρμογή ορθών μέτρων για πρόληψη περαιτέρω θανάτων, ώστε ο  πληθυσμός τόσο της χελώνας Καρέτα-Καρέτα, όσο και της πράσινης χελώνας, οι οποίες αποτελούν απειλούμενο είδος πανίδας στη Μεσόγειο, όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να ανακάμψει», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Κινήματος.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 9.00 το πρωί άσκηση κατάσβεσης πετροχημικών, στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Ως εκ τούτου, ενημερώνεται το κοινό ότι θα υπάρξει κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.

 

 

 

Send this to a friend