Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού το 80% των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Αναφοράς
Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού το 80% των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού το 80% των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού είναι το 80% των ασθενών με κορωνοϊό, που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε πως «σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 57 ασθενείς εκ των οποίων οι 16 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. O μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που νοσηλεύονται είναι τα 66 έτη, ο νεαρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 31 ετών και ο γηραιότερος 93 και οι δύο χωρίς ιστορικό εμβολιασμού».

Σημείωσε ότι «ποσοστό που ανέρχεται στο 80% των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, δεν έχουν λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται σήμερα 35 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 5 σε συνθήκες ΜΑΦ»>

 

 

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden «φιλοξενούνται 113 άτομα θετικά στο κορωνοϊό, ενώ 29 ασθενείς νοσηλεύονται στον θάλαμο Post Covid.  Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο τόσο άτομα που ήταν θετικά στον κορωνοϊό, τα οποία ύστερα από δέκα μέρες, με βάση το πρωτόκολλο θα αποδεσμευτούν, όσο και ασθενείς που νοσηλεύονταν στο θάλαμο Post Covid».

Σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη απάντησε πως «οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό άρχισαν να σταθεροποιούνται, παρά το φόρτο που δέχονται η ΜΑΦ και κυρίως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη» είπε και έστειλε το θετικό μήνυμα ότι «ακόμα και το μικρό ποσοστό εμβολιασμένων ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, προστατεύεται από τη βαριά νόσηση αλλά και από το θάνατο».

Χαρακτήρισε επίσης «πάρα πολύ σημαντικό τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, αφού» όπως εξήγησε «από τα δεδομένα που υπάρχουν ενώπιον των επιστημόνων και των γιατρών αποδεικνύεται πως ο εμβολιασμός προστάτευσε τον πληθυσμό. Εξάλλου από τις νοσηλείες που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της Κύπρου είναι σαφές πως μειώνεται τόσο η νοσηρότητα όσο και η θνησιμότητα».

Οσον αφορά τους εμβολιασμούς στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «συνεχίζουν με τους ίδιους ρυθμούς, δηλαδή καθημερινά μεταβαίνουν στα Εμβολιαστικά Κέντρα για να λάβουν την 1η, 2η και την 3η δόση του εμβολίου, περίπου 400 άτομα. Το ίδιο εντατικά συνεχίζεται και ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών, αφού εβδομαδιαίως μεταβαίνουν για το εμβόλιο περίπου 60 παιδιά».

Send this to a friend