Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εγκαινιάστηκε ο του Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού Λάρνακας, ο όποιος συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσα στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020». 

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης  στην παρουσία των Αρχών της πόλης. Κατά τα εγκαίνια τελέστηκε Αγιασμός από τον Πρωτοσύγκελο Πάτερ Στυλιανό και πλαισίωσε καλλιτεχνικά το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Ανδρέα Γερολέμου. Το κτίριο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοδομήματα της Λάρνακας και είναι συνυφασμένο με την πορεία της πόλης.

Ο χώρος είναι ανοικτός για τους δημότες και επισκέπτες της Λάρνακας, για ομάδες τουριστών ενώ είναι κατάλληλος και για επισκέψεις σχολείων.

 

 

Επίσης, με την ανάπλαση της εξωτερικής αυλής και κήπου, φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και μικρές εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων.

 

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας, όπου ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σταύρος Σταύρου, αναφέρθηκε στις τρομερές επιπτώσεις που προκάλεσε στην κυπριακή οικονομία η πανδημία.

Ο κ. Σταύρου είπε ότι ο κορωνοιός επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Επικαλέστηκε, δε, τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η δημοσιονομική επιδείνωση στην Κύπρο ήταν μεγαλύτερη από τις πλείστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το έλλειμμα του 2020 να φτάνει το 5,7% έναντι πλεονάσματος 1,5% το 2019 και το δημοσιονομικό ισοζύγιο να επιδεινώνεται κατά 7,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το μεγάλο στοίχημα πλέον για τον εμποροβιομηχανικό κόσμο είναι να επιστρέψει στην μετά-πανδημία εποχή και σιγά – σιγά στην ομαλότητα είπε τονίζοντας την ανάγκη η χώρα μας να εφαρμόσει ένα νέο αναπτυξιακό και επιχειρηματικό μοντέλο για να μπορέσει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, όπως άλλωστε είναι η θέση του (ΚΕΒΕ) εδώ και χρόνια.

 

Σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, στα πλαίσια της Σκαλιώτικης Ερασιτεχνικής Δημιουργίας, ο Πολιτιστικός Όμιλος “Βασιλιτζιά”, παρουσιάζει την μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Το στραφείν στες ρίζες μας». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια της κυπριακής παράδοσης.

 

Και τέλος την Κυριακή έχουμε τη  θεατρική παράσταση «Παραμύθι ν΄αρκινήσει», σε σκηνοθεσία Βασιλικής Ανδρέου στις 11.00 το πρωί  στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Η παράσταση είναι επιχορηγημένη από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 

 

 

 

 

Send this to a friend