Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι εισηγήσεις του ΕΒΕ Λ/κας για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό κέντρο
Οι εισηγήσεις του ΕΒΕ Λ/κας για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό κέντρο

Οι εισηγήσεις του ΕΒΕ Λ/κας για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό κέντρο

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συγκεκριμένες εισηγήσεις κατέθεσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας, κατά την τελευταία ετήσια γενική του συνέλευση, προκειμένου το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας να καταστεί απόλυτα ανταγωνιστικό έναντι του Metropolis Mall και να διασκεδάσει τις έντονες ανησυχίες που έχει σήμερα μερίδα καταστηματαρχών του κέντρου.

Μιλώντας για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σταύρος Σταύρου αφού ξεκαθάρισε ότι το Mall θα ενισχύσει το λιανικό εμπόριο, εξέφρασε την άποψη ότι το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας αποτελεί ένα «open-air Mall», σε πολύ πιο προνομιακή τοποθεσία σε σχέση με τα εμπορικά κέντρα των υπολοίπων πόλεων.

 

 

Και τούτο, όπως εξήγησε, διότι βρίσκεται εντός της κατ’ εξοχήν κύριας οικονομικής δραστηριότητας, τουρισμού και ψυχαγωγίας περιοχής της πόλης.

Ο Σταύρος Σταύρου παρέθεσε συγκεκριμένες εισηγήσεις – ενέργειες που μπορούν να γίνουν από πλευράς Δήμου Λάρνακας, προκειμένου το κέντρο να καταστεί ακόμα πιο ελκυστικό και λειτουργικό.

Οι εισηγήσεις αυτές αφορούν την αύξηση των χώρων στάθμευσης, την σκίαση των εμπορικών οδών, την βελτίωση του αστικού εξοπλισμού και την πεζοδρομοποίηση περισσότερων δρόμων, ώστε να καταστεί πιο φιλικό προς τον επισκέπτη και προσβάσιμο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

«Πέρα των πιο πάνω, πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθούν αντισταθμιστικά μέτρα και κίνητρα στους καταστηματάρχες για να παραμείνουν και να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στο εμπορικό κέντρο της πόλης», πρόσθεσε, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι σύντομα θα υπάρξουν, από πλευράς δήμου, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για βελτιωτικά έργα στο κέντρο.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι πέραν των έργων που έχουν προαναφερθεί, προγραμματίζονται και νέα έργα υποδομής στο κέντρο, όπως είναι η νέα δημοτική αγορά και η ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί, ενώ ταυτόχρονα διενεργούνται μελέτες και για τον επόμενο κύκλο ωρίμανσης έργων για σκοπούς άντλησης κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., προκειμένου να ξεκινήσουν νέες πεζοδρομοποιήσεις και να γίνουν νέες αναπλάσεις πλατειών. «Τα πιο πάνω έργα τα επικροτούμε σαν ΕΒΕΛ και τα υποστηρίζουμε», κατέληξε.

Send this to a friend