Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Καταγγελία: «Έκαναν βούκινο» πληροφορίες για ιχνηλάτηση
Καταγγελία: «Έκαναν βούκινο» πληροφορίες για ιχνηλάτηση

Καταγγελία: «Έκαναν βούκινο» πληροφορίες για ιχνηλάτηση

 

 

Τη δυσαρέσκειά του για όσα δημοσιεύονται –αδιασταύρωτα– σχετικά με πάρτι μετά το οποίο 8 ασθένησαν με τον νέο κορωνοϊό, εκφράζει πρόσωπο που συμμετείχε, καταγγέλλοντας παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Το πρόσωπο, που αποτελεί επιβεβαιωμένο περιστατικό κορωνοϊού που ανακοινώθηκε την Τρίτη, επικοινώνησε με το Philenews, κατόπιν όσων είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με πάρτι «χενς» στον Πρωταρά.

Εκφράζοντας απορία για το σκεπτικό όσων στοχοποιούν οποιονδήποτε μεταφέρει τον ιό, δηλώνει πως στο συγκεκριμένο πάρτι συμμετείχαν μόλις εννέα άτομα, χωρίς να παραβιάζεται οποιοδήποτε διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

 

Όπως επισημαίνει, από τα εννέα άτομα, ασθένησαν τα οκτώ και το ανησυχητικό είναι πως πρόκειται για ορφανά περιστατικά, καθώς δεν είχαν οποιανδήποτε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό ούτε είχαν πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι και οι εννέα τέθηκαν σε οικειοθελή αυτοπεριορισμό, πριν ακόμα υποβληθούν σε δειγματοληψία, κάτι που αποδεικνύει πως δεν επέδειξαν απειθαρχία ή αδιαφορία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Κύπρο.

Καταδεικνύει, έντονα, πως οι «πληροφορίες» που εξάγονται από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης θα γυρίζουν μπούμερανγκ στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς δεν υπάρχει σεβασμός στο απόρρητο των προσωπικών δεδομένων.

Τονίζει, πάντως, ότι και τα οκτώ πρόσωπα ήταν απόλυτα συνεργάσιμα με το Υπουργείο και έδωσαν όλα τα στοιχεία στους λειτουργούς, αλλά εκφράζει δυσφορία για τα όσα διοχετεύονται σε συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend