Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το “Μαραμπού” της Κερύνειας… Καλημέρα…!!!
Το “Μαραμπού” της Κερύνειας… Καλημέρα…!!!

Το “Μαραμπού” της Κερύνειας… Καλημέρα…!!!

Το «ΜΑΡΑΜΠΟΥ» ήταν ένα από τα καλά στέκια των Κερυνειωτών. Εστιατόριο και καφετηρία. Σε όμορφο χώρο στο λιμανάκι της όμορφης Κερύνειας και δημοφιλές στους επισκέπτες.
Στα δελτάρια της εποχής παρουσιάζεται στα αγγλικά σαν MARALU και διαφήμιζε ότι σερβίρει Γαλλική και Κυπριακή κουζίνα. Διοργάνωνε και πάρτυ. Άνοιγε καθημερινά από τις 11.00 το πρωϊ και έκλεινε στις 12.00 τα μεσάνυχτα ( Σαββατοκυρίακα στις 1.00 το πρωϊ).
Σε μια απο τις φωτογραφίες φαίνεται και ο συνιδιοκτήτης Μάριος Κυριακίδης.
Το όμορφο σχέδιο που κοσμούσε τις κάρτες του το έκανε John Sarby.
Μας είπε ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΦΑΝΗΣ.

«Το Μαραμπού ήτανε το όμορφο αλλά και αριστοκρατικό στέκι στο κέντρο του λιμανιού. Ένα αξιαγάπητο στέκι μιας αξέχαστης εποχής. Η φιλοξενία πάντα ζεστή και πάντα με χαμόγελο. Δεν θα ξεχάσω τα υπέροχα καλοκαιρινά απογεύματα ή τα χειμωνιάτικα βράδια δίπλα στο τζάκι, τις ιστορίες , τα παραμύθια και τα γέλια μέχρι σκασμού. Ιστορίες που τελειωμό δεν είχαν. Θεέ μου, μέρες και νύχτες που πάντα θάναι μαζί μας. Πελάτες απλοί αλλά και διάσημοι. Ο Πήτερ Σέλλερς μια προσωπικότητα ανεπανάληπτη, φίλος και συγκάτοικος απο το Λονδίνο του μ. Μάριου, στις εποχές φτώχειας. Τι άλλο ? Την Ράκελ Γουέλς στάρ εποχής και όλο το επιτελείο της, τον Ρίτσιαρτ Τσιόνσον, τον Τσιάκ Χόκινς που διέμεναν στα διαμερίσματα του Μαραμπού. Δυστυχώς … Μαραμπού μια ψηφίδα απο τον μωσαικό της καρδιάς που χάθηκε.»
Όμορφες εποχές να τις θυμόμαστε με αγάπη.
Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στους Κερυνειώτες και ιδιαίτερα στον διαχρονικό μου φίλο ΣΩΤΗΡΗ ΦΑΝΗ
ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

Send this to a friend