Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα λογοδοτήσουν ο 44χρονος Νορβηγός καπετάνιος και ο 37χρονος Αμερικανός, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Λάρνακα, σχετικά με υπόθεση που αφορά υποθαλάσσιες έρευνες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με σκοπό την ανεύρεση ναυαγίου με αρχαιότητες, που χρονολογείται από το 1872.

Η υπόθεση καταχωρίσθηκε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, όπου εναντίον των δύο κατηγορουμένων απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος κι επισκοπήσεις και ανασκαφές για εξεύρεση αρχαιοτήτων χωρίς την έγγραφη άδεια του Διευθυντή του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Οι δύο κατηγορούμενοι θ’ απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι ενοχή αύριο Τετάρτη οπόταν ορίστηκε η υπόθεση. Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και μ’ εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ ο καθένας. Όπως πληροφορούμαστε, οι δύο συλληφθέντες σε καταθέσεις τους στην Αστυνομία παραδέχονται ότι βάσει συμβολαίου όντως διενεργούσαν έρευνες για ανεύρεση ναυαγίου στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

 

 

Επιτέλους, φαίνεται να μπαίνει ένα τέλος στο έκτρωμα του εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου ξενοδοχείου «Εύα», που βρίσκεται στην «καρδιά» της τουριστικής περιοχής Ορόκλινης.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία του «Εύα» υπέβαλε πριν από μερικούς μήνες αίτηση στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, για κατεδάφιση του κτιρίου, ενώ πριν από περίπου ενάμισι μήνα οι ιδιοκτήτες υπέβαλαν στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, αίτηση για ανέγερση νέου ξενοδοχείου τριών αστέρων στην ίδια τοποθεσία. Πλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία βρίσκεται σε αναμονή της έκδοσης άδειας οικοδομής.

 

Στις 7:15 σήμερα το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Ένας εφιάλτης πίσω από κλειστές πόρτες» Εισηγητής: Ανδρέας Δημητρίου, Εκπαιδευτικός / Σχολικός Ψυχολόγος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Και τέλος στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα, πραγματοποιείται εκδήλωση με θέμα «Αξέχαστες Φωνές σε Μεγάλα Τραγούδια» με το μουσικό σχήμα «Μουσικοί Συνοδοιπόροι».

 

Send this to a friend