Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Πνίγηκε» η Χοιροκοιτία
«Πνίγηκε» η Χοιροκοιτία

«Πνίγηκε» η Χοιροκοιτία

 

 

 

Παραλίγο να θρηνούσαμε θύματα χθες τα ξημερώματα στη Χοιροκοιτία εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Λίγο μετά τις 1 το πρωί, στον παλιό δρόμο Χοιροκοιτίας – Ψεματισμένου, λόγω της ραγδαίας βροχόπτωσης δημιουργήθηκε κρατήρας στο οδόστρωμα, βάθους περίπου τριών μέτρων, με αποτέλεσμα αυτοκίνητο που ταξίδευε εκείνη την ώρα στον δρόμο με οδηγό από τη Σρι Λάνκα να πέσει σ’ αυτό. Η ΕΜΑΚ, με τη βοήθεια ειδικού ρυμουλκού, έστησε επιχείρηση για απεγκλωβισμό του οδηγού, ο οποίος δεν έπαθε τίποτε. Το αυτοκίνητό του καταστράφηκε. Η κοινοτάρχης Χοιροκοιτίας Έλενα Θεοδώρου ότι εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων η αυλή ενός σπιτιού, όπου υπήρχαν τρία αυτοκίνητα, γέμισε λάσπες, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς και τα τρία οχήματα. Πιο μικρές ζημιές σημειώθηκαν σε κάποιες άλλες οικίες κι εστιατόρια λόγω εισχώρησης λάσπης, οι τοίχοι παλιών ακατοίκητων σπιτιών, όπως και τοίχοι αντιστήριξης υποχώρησαν, ενώ αρκετοί αγροτικοί δρόμοι κατέστησαν αδιάβατοι. Η κ.Θεοδώρου κατάγγειλε ότι τα έργα στον παλιό δρόμο Χοιροκοιτίας – Ψεματισμένου δεν έχουν ολοκληρωθεί από τα Δημόσια Έργα, παρά τις παραστάσεις του κοινοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα όποτε βρέχει έντονα να υπάρχει κίνδυνος για τους οδηγούς. Εξάλλου, στην Τόχνη πλημμύρισε υπνοδωμάτιο κατοικίας, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστη μηχανουργείο αυτοκινήτων. Οχήματα που ήταν στο μηχανουργείο παρασύρθηκαν από τα νερά σε παρακείμενα χωράφια. Στις δύο κοινότητες βρέθηκαν από νωρίς χθες το πρωί συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, των Δημοσίων Έργων και του Τμήματος Υδάτων για καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών.

«Κατάπιε» αυτοκίνητο

Στη δυτική επαρχία της Λάρνακας δύο πρόσωπα εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους και κινδύνεψαν εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Γύρω στα μεσάνυχτα, στον παλιό δρόμο Ζυγίου, αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα από τον Ψεματισμένο, η οποία επέστρεφε από την εργασία της, εγκλωβίστηκε στο σημείο όπου είχε κατέβει ορμητικός ο ποταμός της περιοχής, με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει για την τροχαία κίνηση. Η γυναίκα τηλεφώνησε για βοήθεια στον πατέρα της, αλλά όταν ο τελευταίος έσπευσε στην περιοχή, εγκλωβίστηκε και ο ίδιος. Κλήθηκε η ΕΜΑΚ, που κατάφερε να απεγκλωβίσει πατέρα και κόρη.

 

Ζημιές στους δρόμους

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λ/κας και το Υπουργείο Εσωτερικών εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε τις κοινότητες Αγίου Θεοδώρου, Μαρωνίου, Χοιροκοιτίας, Ζυγίου και Καλαβασού. Τα προβλήματα και οι ζημιές αφορούσαν, κυρίως, το οδικό δίκτυο της περιοχής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το σημείο του παλιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού, παρά τη Χοιροκοιτία, όπου άνοιξε ρήγμα στο οδόστρωμα σηματοδοτήθηκε και οι οδηγοί προτρέπονταν να είναι προσεκτικοί. Επίσης, σ’ ένα σημείο του παραλιακού δρόμου Κιτίου – Ζυγίου, από τη συμβολή του δρόμου προς Αλαμινό μέχρι τον Πεντάσχοινο, ο δρόμος έκλεισε λόγω συσσώρευσης όγκων χώματος, λάσπης και άλλων αντικειμένων στο οδόστρωμα. Μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε τέσσερις κλήσεις για απεγκλωβισμό προσώπων από τα οχήματά τους στις περιοχές Χοιροκοιτίας, Ζυγίου, Τόχνης και σε άλλες τρεις περιπτώσεις για άντληση όμβριων νερών από πλημμυρισμένα υποστατικά στον Αγ. Θεόδωρο, Ζύγι και Καλαβασό.

 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend