Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αδιάκοπος ο εμπλουτισμός των σημείων ενδιαφέροντος της Λάρνακας
Αδιάκοπος ο εμπλουτισμός των σημείων ενδιαφέροντος της Λάρνακας

Αδιάκοπος ο εμπλουτισμός των σημείων ενδιαφέροντος της Λάρνακας

Κάθε χρόνο η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή για το προσωπικό της τουριστικής βιομηχανίας ώστε να γνωρίσουν τα καινούρια αξιοθέατα που προστίθενται στην Περιφέρεια Λάρνακας. Οι συμμετέχοντες εκπλήσσονται μεν από την πληθώρα των σημείων ενδιαφέροντος που δεν γνώριζαν στην ίδια τους την περιοχή, όμως θεωρούν ότι σε κάποια στιγμή ενδεχομένως να υπάρξει κορεσμός στα νέα σημεία… Κι όμως. Το τουριστικό προϊόν της Λάρνακας εμπλουτίζεται σε συνεχή βάση, χάριν πρωτοβουλιών δραστήριων Τοπικών Αρχών καθώς και πολυμήχανων επιχειρηματιών που έχουν λάβει τον παλμό του τι αναζητά ο σύγχρονος τουρίστας.

Παραθέτουμε πιο κάτω τους σταθμούς της φετινής εκπαιδευτικής εκδρομής για να μπορέσει ο κάθε ενδιαφερόμενος να τους εντάξει στο πρόγραμμα εξορμήσεών του.

Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Δήμου Λάρνακας: το νέο αυτό Μουσείο στεγάζεται στο Βρετανικό αποικιακό κτιριακό συγκρότημα του 1881 στην πλατεία Ευρώπης. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η πρώτη αίθουσα που είναι αφιερωμένη στον Ζήνωνα τον Κιτιέα, ενώ σημαντικά εκθέματα υπάρχουν για την εξέλιξη της πανήγυρης του Κατακλυσμού, για τη θεατρική ιστορία της πόλης και για τη δημοτική φιλαρμονική.

Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη: Στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο ιστορικό κτίριο της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας, όπου και φυλάσσεται το υλικό της συλλογής που αριθμεί πέραν των 30.000 τεκμηρίων. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η διατήρηση και η καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης στην πόλη της Λάρνακας.

 

Εργαστήρι Καλαθοπλεκτικής Πέτρου Νικολάου: Βρίσκεται σ’ ένα πετρόκτιστο σπίτι του 1903 στον παραδοσιακό πυρήνα της Χοιροκοιτίας. Στην εσωτερική αυλή οι επισκέπτες μπορούν να δουν αλλά και να συμμετάσχουν στην κατασκευή εύχρηστων αντικειμένων με βάση το καλάμι, το σκλινίτζι και την ποκαλάμη. Επιπρόσθετα, παρουσιάζεται και ο τρόπος παρασκευής χαλουμιού στο ταλάρι.

 

Ο αρχαίος ελαιόμυλος της Χοιροκοιτίας: έχει μόλις πρόσφατα ανοίξει για το κοινό και εκεί εκτίθενται αυθεντικά αντικείμενα και εργαλεία παραγωγής ελαιόλαδου που χρησιμοποιούνταν κατά τα παλαιότερα χρόνια.

 

Τα εργαστήρια της Ρήγαινας: ένας εντελώς καινούριος χώρος στην Χοιροκοιτία ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να εμπλακεί στην παρασκευή διαφόρων παραδοσιακών προϊόντων όπως χαλούμι, κυπριακό ψωμί σε ξυλόφουρνο, παστελάκι, σαπούνια με κατσικίσιο γάλα, κηραλοιφή και γλυκά του κουταλιού.

Βυζαντινή εκκλησία «Παναγίας του Κάμπου»: Άγνωστο μεν, αξιοσημείωτο δε μνημείο του 12ου αιώνα που βρίσκεται στον κάμπο της Χοιροκοιτίας. Η κύρια είσοδος φέρει γοτθικό τόξο που κοσμείται στην κορυφή του με σκαλισμένο ανθρώπινο κεφάλι στολισμένο με αμπελόφυλλα. Μια δεύτερη είσοδος φέρει τρία μεσαιωνικά οικόσημα που ίσως ανήκουν στο τάγμα των Ναϊτών ιπποτών. Οι σημαντικότατες τοιχογραφίες που διασώζονται είναι του 16ου αιώνα.

Bio Olive Farm-Κτήμα Σοφοκλέους: Το κτήμα διαθέτει πέραν των 7000 ελαιόδεντρων και εκατοντάδες ελιές από 300 μέχρι και 1000 χρόνων. Εκεί, μέσα στα αιωνόβια ελαιόδεντρα της Λευκαρίτικης γης, παράγεται βιολογικό ελαιόλαδο ενώ ο χώρος είναι επισκέψιμος και για το κοινό.

Φάρμα Golden Donkeys: η φάρμα λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια και συνεχώς ανανεώνει τις εμπειρίες που προσφέρει, μέσω της διοργάνωσης ποικίλων εκδηλώσεων, με επιδείξεις παρασκευής τοπικών εδεσμάτων καθώς και με την παραγωγή καινούριων ντόπιων προϊόντων.

Send this to a friend