Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το «μουντιάλ» της Αγίας Νάπας!
Το «μουντιάλ» της Αγίας Νάπας!

Το «μουντιάλ» της Αγίας Νάπας!

Πέραν των 20 ευρωπαϊκών ομάδων φιλοξενούνται σήμερα σε ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας για σκοπούς χειμερινής προετοιμασίας.

Για άλλη μια χρονιά, ο αθλητικός χειμερινός τουρισμός αποτελεί τονωτική ένεση για την ξενοδοχειακή βιομηχανία του τουριστικού θερέτρου της ελεύθερης επαρχίας και γενικά για την οικονομία του τόπου. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες που προετοιμάζονται αυτή την εποχή στην Αγ. Νάπα προέρχονται, κυρίως, από την Σκανδιναβία, τη Ρωσία, από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και από την κεντρική Ευρώπη. Μάλιστα, διεξάγουν μεταξύ τους φιλικά παιχνίδια, που παρουσιάζουν το δικό τους ενδιαφέρον.

Οι προπονήσεις των ομάδων γίνονται στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου Αγ. Νάπας καθώς και σε γήπεδα γειτονικών κοινοτήτων, στο Παραλίμνι, τη Σωτήρα και τη Δερύνεια. Η παραμονή των αθλητικών αποστολών στην Αγία Νάπα για σκοπούς προετοιμασίας διαρκεί, κατά μέσο όρο, περίπου ένα 15νθήμερο, ενώ υπάρχουν ομάδες που προγραμματίζουν δύο αφίξεις στην Κύπρο για προετοιμασία σε διαφορετικούς μήνες, τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο. «Η διαμονή των αθλητικών αποστολών στα ξενοδοχεία της Αγ. Νάπας απαμβλύνει σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα της εποχικότητας», δήλωσε ο λειτουργός της τοπικής εταιρείας τουρισμού Λάκης Αβρααμίδης και πρόσθεσε. «Υπάρχουν ξενοδοχεία στην περιοχή μας που άνοιξαν τον χειμώνα ειδικά για να φιλοξενήσουν αποστολές ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η διαμονή αυτών των αποστολών είναι μια τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, καθότι κάθε ομάδα μένει για περίπου ένα 15νθήμερο. Εάν δεν ήταν ο αθλητικός τουρισμός, δεν θα είχαμε τόσα ξενοδοχεία ανοικτά τέτοια εποχή, ούτε θα είχαμε τόσο ικανοποιητικές πληρότητες, ενώ αρκετός κόσμος από τους ξενοδοχοϋπάλληλους θα ήταν ακόμα στην ανεργία. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που οι τοπικές αρχές συνεχώς αναβαθμίζουν κι εξωραΐζουν τα γήπεδα και τις αθλητικές τους υποδομές, έτσι ώστε να ικανοποιούν τις αυξημένες ανάγκες αυτών των ομάδων». Σύμφωνα με τις κρατήσεις που υπάρχουν στα ξενοδοχεία της περιοχής, οι αφίξεις ξένων ομάδων για σκοπούς προετοιμασίας θα συνεχιστεί φέτος μέχρι και τον Απρίλιο, οπόταν αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις των πλείστων ομάδων από την Σκανδιναβία.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend