Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Άκουσε την τελευταία του ποινή ο Ορφανίδης – Έτρεχε να προλάβει τον επόμενο Πρόεδρο
Άκουσε την τελευταία του ποινή ο Ορφανίδης – Έτρεχε να προλάβει τον επόμενο Πρόεδρο

Άκουσε την τελευταία του ποινή ο Ορφανίδης – Έτρεχε να προλάβει τον επόμενο Πρόεδρο

Έπεσε χθες η αυλαία της υπόθεσης των ακάλυπτων επιταγών με κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Χρίστο Ορφανίδη.
Συγκεκριμένα ο Χρίστος Ορφανίδης παραδέχτηκε ενοχή για 110 κατηγορίες έκδοσης ακάλυπτων επιταγών. Επρόκειτο για σειρά υποθέσεων οι οποίες εκκρεμούσαν ενώπιων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Ο Δικαστής της υπόθεσης  επέβαλε στον Ορφανίδη διάφορες ποινές με την μεγαλύτερη να είναι αυτή των 30 μηνών. Ποινές οι οποίες θα συντρέχουν, ωστόσο θα εκτιθούν διαδοχικά της ποινής 14 μηνών που του επιβλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.
Υπενθυμίζεται πως το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας πριν μέρες επέβαλε στον κ. Ορφανίδη ποινή μέχρι 23 μηνών για 70 άλλες υποθέσεις, ποινή η οποία θα συντρέχει με αυτή των 30 μηνών.
Συνολικά, μαζί με τις χθεσινές ποινές που έχουν επιβληθεί στον Ορφανίδη, η ποινή που θα εκτίσει είναι 44 μήνες (14 από την πρώτη και 2 από την χθεσινή).
Σύμφωνα με πληροφορίες, της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο  Χρίστος Ορφανίδης, έχει ήδη ασκήσει εφέσεις προσβάλλοντας αποφάσεις με τις οποίες του επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης οι οποίες δεν είναι συντρέχουσες.
Ο Χρίστος Ορφανίδης έκανε προσπάθειες για να ολοκληρωθούν οι δίκες πριν την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς, όπως προνοεί ο νόμος όλοι οι κατάδικοι δικαιούνται μείωση της ποινής τους σε κάθε Προεδρικές Εκλογές.
Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend