Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ο καλύτερος Οκτώβρης της πενταετίας!
Ο καλύτερος Οκτώβρης της πενταετίας!

Ο καλύτερος Οκτώβρης της πενταετίας!

 

 

Τον καλύτερο Οκτώβριο των τελευταίων 5-6 χρόνων από πλευράς διανυκτερεύσεων τουριστών διανύουν φέτος τα θέρετρα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Ενδεικτικό της πολύ ικανοποιητικής, για την εποχή, κίνησης που παρατηρείται είναι και το γεγονός ότι αρκετά ξενοδοχεία σε Αγία Νάπα και Πρωταρά εξακολουθούν να έχουν, ακόμα και σήμερα, πληρότητες που φθάνουν το εκατό τοις εκατό! Σύμφωνα, δε, με τις κρατήσεις που υπάρχουν, οι αυξημένες πληρότητες θα συνεχιστούν μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. «Σίγουρα είναι ο καλύτερος Οκτώβριος των τελευταίων χρόνων από πλευράς διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία μας», δήλωσε ο λειτουργός της τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης Λάκης Αβρααμίδης και πρόσθεσε. «Όλες οι παραδοσιακές αγορές της επαρχίας μας εξακολουθούν να έχουν αυξημένες αφίξεις στην περιοχή μας, όπως είναι η ρωσική, η αγγλική, η σκανδιναβική, η ελβετική και η γερμανική αγορά. Σύμμαχός μας είναι και η παρατεταμένη καλοκαιρία.

Ο ηλιόλουστος καιρός που επικρατεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη έπαιξε σημαντικό ρόλο, ώστε να διατηρηθούν οι αυξημένες πληρότητες των ξενοδοχείων, διότι αρκετοί τουρίστες κατακλύζουν ακόμα τις παραλίες μας». Οι τουριστικοί φορείς και οι τοπικές αρχές τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για την αυξημένη τουριστική κίνηση μέχρι το 2017, μέχρι και τον Οκτώβριο, αφού έγινε κατορθωτή έστω και μικρή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που αποτελεί στοίχημα για την επαρχία. Βέβαια, ο στόχος της επιμήκυνσης είναι πολύ μεγαλύτερος, ωστόσο οι τοπικές αρχές θεωρούν πως το 2017 έγινε το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Λάκης Αβρααμίδης δήλωσε ότι φέτος πολύ περισσότερα ξενοδοχεία απ’ ότι πέρσι ή προηγούμενες χρονιές θα παραμείνουν ανοικτά τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, διότι οι ενδείξεις για αφίξεις τουριστών είναι ενθαρρυντικές μέχρι τότε.

 

Νέα ξενοδοχεία

Στο μεταξύ, αρκετές νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου βρίσκονται στα σκαριά και θα ξεκινήσει η ανέγερσή τους αυτό το χειμώνα. Σύμφωνα με τον λειτουργό της τοπικής εταιρείας τουρισμού, περί τις αρχές Δεκεμβρίου αρχίζουν τα έργα για δημιουργία νέων ξενοδοχείων στην επαρχία, ένα στη Σωτήρα και τα υπόλοιπα σε Αγ. Νάπα και Πρωταρά. Παράλληλα, θα συνεχιστούν και αυτό τον χειμώνα οι εργασίες ανακαίνισης κι επέκτασης σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend