Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ο Αιγύπτιος κροίσος κατέθεσε για τον καβγά που έγινε στην Αγία Νάπα
Ο Αιγύπτιος κροίσος κατέθεσε για τον καβγά που έγινε στην Αγία Νάπα

Ο Αιγύπτιος κροίσος κατέθεσε για τον καβγά που έγινε στην Αγία Νάπα

 

 

Το ξύλο της αρκούδας…

Έφαγε το ξύλο… της αρκούδας ο Αιγύπτιος επενδυτής της μαρίνας Αγίας Νάπας Ναγκίμπ Ονσί Σαουίρις, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ενόρκωςς ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, σε σχέση με τον άγριο καβγά που εκτυλίχθηκε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αγίας Νάπας τις πρωινές ώρες της 30ης Σεπτεμβρίου 2016, λίγες ώρες πριν από την κατάθεση του θεμέλιου λίθου για το μεγαλόπνοο έργο της μαρίνας.

Ο Σαουίρις περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε ο ίδιος και η παρέα του από υπαλλήλους και σωματοφύλακες του νυχτερινού κέντρου όταν πήγαν για διασκέδαση. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται εφτά συνολικά πρόσωπα, πέντε Κύπριοι και δύο αλλοδαποί, φρουροί ασφαλείας και υπάλληλοι του κέντρου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, αλλά αρνούνται ενοχή. Ο Αιγύπτιος πολυεκατομμυριούχος κατέθεσε ότι ο καβγάς άρχισε όταν ένας από τους φίλους του ανέβηκε στον καναπέ για να χορέψει. Τότε δέχθηκε παρατήρηση με άγριο κι επιθετικό ύφος από γκαρσόνι του κέντρου, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα. Όταν ο Σαουίρις ζήτησε τον λόγο από τον διευθυντή του νυχτερινού κέντρου, ένα γκαρσόνι κι ένας φρουρός ασφαλείας τον άρπαξαν, τον έσπρωξαν κάτω στον πάτωμα και άρχισαν να τον κτυπούν με τα χέρια και να τον κλοτσούν. Ο παραπονούμενος υπέστη τραύματα στο αυτί, μώλωπες στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και στο στήθος. Κατέθεσε, επίσης, ότι είδε άλλους υπαλλήλους του κέντρου να κρατούν σιδερένια ραβδιά και να κτυπούν τους φίλους του. Ένας εκ των φίλων του Σαουίρις κατάγγειλε ότι του έκλεψαν το ρολόι, αξίας 25 χιλιάδων δολαρίων… «Δεν έχει σημασία ποιος είμαι εγώ. Η συμπεριφορά των υπαλλήλων ήταν απαράδεκτη», πρόσθεσε ο μάρτυρας, ο οποίος υπέδειξε στο δικαστήριο δύο από τους εφτά κατηγορουμένους ότι είχαν εμπλοκή στον ξυλοδαρμό του.

 

Χάθηκε το πουκάμισο

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Αιγύπτιου κροίσου στο δικαστήριο ότι… χάθηκε το αιματωμένο και σχισμένο πουκάμισο που φορούσε το επίδικο βράδυ. Όπως είπε, μετά τον ξυλοδαρμό το πουκάμισο αυτό το είχε παραδώσει στην Αστυνομία ως τεκμήριο, ωστόσο, άγνωστο πώς, το πουκάμισο έχει «εξαφανιστεί» και ως εκ τούτου η κατηγορούσα αρχή δεν μπορεί να το παρουσιάσει στη δίκη… Όπως πληροφορούμαστε, η Εισαγγελία Αμμοχώστου θα ενημερώσει σχετικά την Γενική Εισαγγελία και δεν αποκλείεται να διαταχθεί πειθαρχική έρευνα για το τι απέγινε το πουκάμισο. Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας ολοκλήρωσε χθες την κατάθεσή του και αναχώρησε από την Κύπρο. Η Εισαγγελία προβαίνει σε παραστάσεις, έτσι ώστε στις επόμενες δικάσιμους να έλθουν στην Κύπρο για να καταθέσουν και οι υπόλοιποι μάρτυρες, φίλοι του Σαουίρις. Η δίκη συνεχίζεται στις 16 Οκτωβρίου.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend