Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σκαλιώτης έσφαξε το λυκόσκυλο του κωφάλαλου γείτονά του…
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σκαλιώτης έσφαξε το λυκόσκυλο του κωφάλαλου γείτονά του…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σκαλιώτης έσφαξε το λυκόσκυλο του κωφάλαλου γείτονά του…

 

 

Ανέσυρε από την τσέπη του σουγιά και μαχαίρωσε δύο φορές, σε ζωτικά όργανα, τον σκύλο του κωφάλαλου γείτονά του, ράτσας German Shepherd, με αποτέλεσμα το ζώο να πεθάνει. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έκρινε ένοχο, μετά από ακροαματική διαδικασία, τον συνταξιούχο Γ.Κ, 72 χρόνων, από κωμόπολη της επαρχίας Λάρνακας, σε υπόθεση θανάτωσης ζώου χωρίς εύλογη αιτία. Το αδίκημα διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2015.

Συγκεκριμένα, ο 72χρονος κρίθηκε ένοχος και στις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Η πρώτη κατηγορία αναφέρει ότι χωρίς εύλογη αιτία εξέθεσε σε πόνο, ταλαιπωρία και τραυματισμό τον σκύλο, ηλικίας 17 μηνών, ενώ η δεύτερη αναφέρει ότι τραυμάτισε και θανάτωσε το ζώο με ανεπίτρεπτο τρόπο. Το δικαστήριο απέρριψε τα όσα υποστήριξε κατά τη διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος, ότι δηλαδή μαχαίρωσε τον σκύλο ενώ βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Κατά την ακροαματική διαδικασία ο συνταξιούχος ισχυρίστηκε ότι ενώ έπαιρνε το σκυλάκι του με το λουρί βόλτα στη γειτονιά, το λυκόσκυλο του γείτονα επιτέθηκε στο σκυλάκι του και το άρπαξε από το σβέρκο. Τότε αυτός τρομοκρατήθηκε, ανέσυρε από την τσέπη του ένα σουγιά και τραυμάτισε δύο φορές το λυκόσκυλο.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή τη θέση που πρόβαλε ο παραπονούμενος, σύμφωνα με την οποία το λυκόσκυλο είδε το άλλο σκυλάκι και απλά επιχείρησε να το πλησιάσει για να το μυριστεί και για να παίξουν μαζί, χωρίς να δαγκώσει το ένα ζώο το άλλο. «Είδα μια μεγάλη τρύπα πάνω στο σβέρκο του σκύλου μου και από αυτήν έβγαινε ασταμάτητα αίμα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην Αστυνομία και μετέπειτα στο δικαστήριο ο κωφάλαλος ιδιοκτήτης του νεκρού ζώου. Το λυκόσκυλο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική, αλλά την επομένη μέρα πέθανε. Ο δικαστής Λοίζος Μουγής διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υποκράτηση μέχρι την ερχόμενη

 

Δευτέρα, 15 Μαΐου, οπόταν θα του επιβληθεί ποινή. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε η Ελευθερία Γιακουμεττή.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend