Πασχαλινό Τραπέζι: Η φθηνότερη σούβλα της δεκαετίας
Στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας κινούνται οι τιμές στα κρέατα αμνοεριφίων για σούβλα τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τους καταναλωτές να είναι έτοιμοι να κάνουν φθηνότερο το γιορτινό τραπέζι, σε αντίθεση με τους κτηνοτρόφους που δεν καλύπτουν το κόστος τους. Στις υπεραγορές το αρνί και το ρίφι διατίθεται από €5,29 – 5,79 το κιλό, ενώ στα κρεοπωλεία από €8 – €9 το κιλό.
Οι τιμές των πασχαλινών εδεσμάτων παρουσιάζουν μια μικρή αύξηση με τις φλαούνες να πωλούνται κατά μέσο όρο στα €9 το κιλό και τα τσουρέκια από €4. Αντίθετα, οι τιμές των λαχανικών εκτοξεύτηκαν χθες με την τιμή της ντομάτας από €1,50 την Κυριακή έφθασε χθες στα €2,50 το κιλό.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε στον «Φ» ότι μεγάλες υπεραγορές χρησιμοποιούν ως τιμές κράχτες των ντόπιων κρεάτων αρνιών και ριφιών. Πρόσθεσε ότι οι τιμές είναι μειωμένες σε σύγκριση με πέρυσι, σημειώνοντας ότι τα εισαγόμενα ελληνικά αρνιά θα πωλούνται ακριβότερα από τα ντόπια, ενώ αντίθετα τα ελληνοποιημένα θα κυμαίνονται στις ίδιες τιμές με τα κυπριακά. Σύμφωνα με τον κ. Λειβαδιώτη, οι τιμές στο αρνί και στο ρίφι πωλούνται στα κρεοπωλεία των υπεραγορών γύρω στα €5,50 ενώ στα κρεοπωλεία στα €8,50.
Εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλη προσφορά κρεάτων στην αγορά. Εκτός από το κρέας αμνοεριφίων, σε χαμηλά επίπεδα πωλούνται και τα υπόλοιπα κρέατα, με το χοιρινό να πωλείται από €2,20 το κιλό, το κοτόπουλο από €2,90, ενώ το κοκορέτσι στα €5 το κιλό.
Ο κ. Λειβαδιώτης κάλεσε τους καταναλωτές, προτού αγοράσουν, να κοιτάζουν και την ποιότητα του κρέατος.
Δειλά-δειλά οι καταναλωτές άρχισαν να κάνουν τα ψώνια τους για το πασχαλινό τραπέζι και κάποιοι ήδη εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός αυτό, αυξάνοντας τις τιμές των λαχανικών, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αφθονία προϊόντων στην αγορά.
Περισσότερα στο «Φιλελεύθερο» που κυκλοφορεί.
Πηγή: philenews.com