Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Με ξένους πεζοναύτες και αεροσκάφη η παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου
Με ξένους πεζοναύτες και αεροσκάφη η παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Με ξένους πεζοναύτες και αεροσκάφη η παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Με τη συμμετοχή ξένων πεζοναυτών και αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί φέτος η στρατιωτική παρέλαση για την 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 66η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παρέλαση θα αρχίσει στις 11:00 π.μ. και θα διεξαχθεί επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων, πεζοπόρων τμημάτων και πτητικών μέσων της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας Κύπρου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος Δασών και των Υγειονομικών Υπηρεσιών.

Τον χαιρετισμό της θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Νίκο Δένδια, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και άλλοι επίσημοι, και θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία κοινού. Της έναρξης της παρέλασης θα προηγηθεί η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσία, για πρώτη φορά, ξένων στρατιωτικών αγημάτων στην παρέλαση. Στην παρέλαση θα παραστούν επίσης ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Air Chief Marshal Sir Richard Knighton και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων από την Αίγυπτο, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν αγήματα πεζοναυτών από την Αίγυπτο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Eντυπωσιακή αναμένεται να είναι και η παρουσία της Ελλάδας, με τα υπερσύγχρονα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 Viper

Ξεχωριστή θα είναι η παρουσία Αμερικανών πεζοναυτών από το αντιτορπιλικό «Ρούσβελτ», οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην παρέλαση εκπροσωπώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, η συμμετοχή των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που έχει αναπτύξει και ενισχύσει τα τελευταία χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία με τις συγκεκριμένες χώρες.

Send this to a friend