Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΔΗΣΥ: Η αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος» βύθισε ολόκληρο τον τόπο στο πένθος
ΔΗΣΥ: Η αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος» βύθισε ολόκληρο τον τόπο στο πένθος

ΔΗΣΥ: Η αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος» βύθισε ολόκληρο τον τόπο στο πένθος

Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για την τραγωδία της «Ήλιος»

Η 14η Αυγούστου 2005 αποτελεί μία από τις πιο τραγικές ημέρες στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Η αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος» στο Γραμματικό Αττικής βύθισε ολόκληρο τον τόπο στο πένθος, με 121 ανθρώπους να χάνουν άδικα τη ζωή τους.

Η μνήμη παραμένει ζωντανή. Εκφράζουμε για ακόμη μία φορά την ειλικρινή και αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, που εξακολουθούν να βιώνουν το βάρος μιας ανείπωτης απώλειας.

Η τραγωδία της «Ήλιος» αποτελεί διαχρονική υπενθύμιση ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με εκπτώσεις, ανοχές ή παραλείψεις.

Ύψιστη ευθύνη της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει τις συνθήκες και τους μηχανισμούς που προστατεύουν κάθε πολίτη. Χρέος όλων μας είναι να αντλούμε τα απαραίτητα διδάγματα από τις τραγωδίες του παρελθόντος, ώστε να μην επιτρέψουμε ποτέ να επαναληφθεί μια τέτοια ανείπωτη απώλεια.

Τιμούμε τη μνήμη των 121 θυμάτων και στεκόμαστε με σεβασμό και αλληλεγγύη δίπλα στις οικογένειές τους.