Έξω από το Προεδρικό την Παρασκευή οι κτηνοτρόφοι – «Να ακουστεί η φωνή μας»
Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας και πορείας, πραγματοποιούν οι κτηνοτρόφοι έξω από το Προεδρικό, την ερχόμενη Παρασκευή.
Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. με σημείο συνάντησης το Στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία και θα ακολουθήσει πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο, με εκτιμώμενη ώρα άφιξης τις 11:00 π.μ.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η συγκεκριμένη κινητοποίηση δεν αποτελεί μία απλή διαμαρτυρία. Είναι η κραυγή απόγνωσης ανθρώπων που βλέπουν καθημερινά να καταρρέει ολόκληρη η ζωή τους. Είναι η φωνή οικογενειών που ξυπνούσαν από τα χαράματα, που δούλευαν νύχτα και μέρα μέσα στη ζέστη, στο κρύο και στις στερήσεις για να κρατήσουν ζωντανές τις μονάδες τους και να μπορούν να προσφέρουν ένα μέλλον στα παιδιά τους.
Σκοπός της εκδήλωσης, σημειώνουν, είναι να ακουστεί η φωνή αυτών των ανθρώπων, να μεταφερθεί η αγωνία και η απελπισία τους προς την Πολιτεία και να ζητηθούν άμεσες, δίκαιες και ουσιαστικές λύσεις πριν οδηγηθεί ολόκληρος ο πρωτογενής τομέας σε πλήρη αφανισμό.
Κατά τη διάρκεια της πορείας ενδέχεται να υπάρξουν προσωρινές και συμβολικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.






