Το 2ο Φόρουμ Κυπριακού Φαγητού στη Λάρνακα
ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ
Με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών κυπριακών προϊόντων με τους επαγγελματίες του τουριστικού κι επισιτιστικού τομέα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας και η τοπική εταιρεία τουρισμού διοργανώνουν το 2ο Φόρουμ Κυπριακού Φαγητού (CyFood B2B Forum), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2024, στο ξενοδοχείο Radisson Blu.
Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην προώθηση κι ενσωμάτωση αυθεντικών κυπριακών γεύσεων στις γαστρονομικές εμπειρίες των ξένων τουριστών που επιλέγουν τη Λάρνακα για τις διακοπές τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις, ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να αξιοποιήσουν παράλληλες δράσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις ευρωπαϊκών εργαλείων στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με έμφαση στην αγροδιατροφή.
Οι παρουσιάσεις αυτές θα γίνουν από το ΚΕΒΕ και το Ινστιτούτο Κύπρου. Επίσης, ο Κλάδος Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών της ΤΕΣΕΚ Λάρνακας, θα παρουσιάσει προτάσεις για την διαχείριση αποβλήτων τροφίμων. Ανακοίνωση του ΕΒΕΛ αναφέρει ότι η ανάδειξη των προϊόντων Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) αποτελεί σημαντικό άξονα της φετινής διοργάνωσης, με τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας να παρουσιάζει τα νέα ΠΓΕ προϊόντα «μακαρόνια της σμίλας» και «τερτζιελούθκια». Επιπλέον, το εργαστήρι «Απλά Γευστικά» θα παρουσιάσει την «Σκαλιώτικη Κούπα», αναδεικνύοντας το τοπικό παραδοσιακό έδεσμα της Λάρνακας.
«Την προσπάθεια προβολής της κυπριακής γαστρονομίας σε ένα πιο διευρυμένο κοινό διεθνώς θα ενισχύσει με την παρουσία της η γνωστή TV chef Tonia Buxton, η οποία θα προβεί σε στοχευμένες ενέργειες προώθησης των τοπικών προϊόντων.
Το 2ο CyFood B2B Forum αναμένεται και αυτή τη χρονιά να αποτελέσει ένα δυναμικό πεδίο επαγγελματικής δικτύωσης για τους εμπλεκόμενους φορείς.
Βασική επιδίωξη των διοργανωτών είναι όπως το φόρουμ καταστεί θεσμός, ώστε να επιτευχθεί η σύζευξη της αγροδιατροφής με τον τουρισμό, κάτι που πιστεύεται ότι θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και στην στήριξη της τοπικής οικονομίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.