Home ΛΑΡΝΑΚΑ “Ποδηλατώ στον Δήμο Αραδίππου” για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
“Ποδηλατώ στον Δήμο Αραδίππου” για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

“Ποδηλατώ στον Δήμο Αραδίππου” για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

 

 

Ο Δήμος Αραδίππου συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, με την Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου, να διοργανώνει διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού, στην προσπάθεια της να προωθήσει βιώσιμα πρότυπα κινητικότητας και να αναπτύξει το περιβαλλοντικό ήθος διοργανώνει και φέτος σειρά δράσεων. Πρώτη δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου είναι ποδηλασία με σύνθημα «Ποδηλατώ στον Δήμο Αραδίππου, με αφετηρία στις οκτώ το πρωί από την Κεντρική πλατεία των Τρούλλων».

Οι συμμετέχοντες θα περάσουν «μέσα από την Κοινότητα Κελλιών και θα τερματίσουν στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ´ στην Αραδίππου, κάνοντας μια διαδρομή 12,6 χιλιομέτρων».

 

Το απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα στο Πάρκο Αμμόχωστος, στην Αραδίππου, ο Παιδικός Ποδηλατικός Αγώνας. Ανάμεσα στις δράσεις είναι και η δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο χώρο στάθμευσης απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο Αραδίππου την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα οι τελειόφοιτοι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου θα βρίσκονται στο Πάρκο προκειμένου να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν για θέματα οδικής ασφάλειας».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού Νικόλας Κάρουλας, ανέφερε ότι «για 3η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχουμε με τη στήριξη του Δήμου Αραδίππου, στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας. Οι κύριες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος εντάσσονται στην κατηγορία «Μέρα χωρίς αυτοκίνητο».

Γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε «στο Δήμο Αραδίππου θα κλείσουν δρόμοι για την κυκλοφορία των μηχανοκίνητων οχημάτων και θα ανοίξουν για τους δημότες ούτως ώστε να περπατήσουν, να ποδηλατήσουν και να ενημερωθούν για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ταυτόχρονα τα παιδάκια θα συγκεντρωθούν στους δημόσιους χώρους για να ποδηλατήσουν και να παίξουν διάφορα παιγνίδια».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο https://www.sportstraveler76.com/

ΚΥΠΕ

Send this to a friend