Home ΠΡΟΣΩΠΑ Ο LUCKY ο Γκρι Παπαγάλος ο πολυτάλαντος…..!!!!
Ο LUCKY ο Γκρι Παπαγάλος ο πολυτάλαντος…..!!!!

Ο LUCKY ο Γκρι Παπαγάλος ο πολυτάλαντος…..!!!!

 

 

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Οι περισσότεροι παπαγάλοι μαθαίνουν να μιλούν όταν βρίσκονται μόνοι τους σε κλουβί και κοντά τους υπάρχουν άνθρωποι. Είναι λογικό ότι αφού οι παπαγάλοι είναι κοινωνικά πουλιά, θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τους κώδικες και την ομιλία του κοπαδιού που ζουν.

Σε άλλη περίπτωση, μαθαίνουν να μιλούν όταν βρίσκονται κοντά σε άλλον παπαγάλο που μιλάει. Και σε αυτή τη περίπτωση μαθαίνει να μιλάει για να τύχει αποδοχής από το κοπάδι που ζει στο περιβάλλον του.

 

Οι παπαγάλοι είναι πουλιά που φωνάζουν πολύ από την φύση τους. Η ομιλία είναι ένας ακόμη τρόπος επικοινωνίας μαζί μας. Για αυτό το λόγο, η εκμάθηση της ομιλίας επιτυγχάνεται καλύτερα όταν συνδυάζεται με ευχάριστα και θετικά γεγονότα. Από την άλλη μεριά, η εκμάθηση αστείων ή εύκολων λέξεων που δεν συνδυάζονται με γεγονότα δεν είναι εφικτή πολύ πιθανά διότι ο παπαγάλος δεν μπορεί να τις συνδυάσει με κάποιο γεγονός.

Τα African Grey ή Ζακώ θεωρούνται ότι είναι οι καλύτεροι ομιλητές. Η πραγματική αιτία είναι ότι μπορούν εύκολα να “πιάσουν” τις συχνότητες της ανθρώπινης ομιλίας. Τα υπόλοιπα είδη έχουν απλά φωνές με άλλες συχνότητες που δεν θυμίζουν τόσο τις ανθρώπινες.

 

 

Σήμερα μέσα από τη δική μας συνέντευξη θα γνωρίσετε τον δικό μας μικρό φίλο, ένα έξυπνο, πολυτάλαντο και πολυλογά, Γκρι παπαγάλο τον LUCKY.

Για πάμε όμως να γνωρίσουμε τον πανέξυπνο φιλοξενούμενο μας να δούμε τι κάνει και τι θα μας πει.

Συγκεκριμένα ο αξιαγάπητος πολυλογάς φίλος μας ζει στο Κιβισίλι και ανήκει στην κ. Κατερίνα Σωτηρίου από την Αμμόχωστο.

Ο LUCKYS απέκτησε το μόνιμο σπίτι του όταν ήταν 3 μηνών κατά την διάρκεια του εγκλεισμού στην πανδημία του κορονοϊού. Ανήκει στην οικογένεια των African Grey.

Έχει αγοραστεί ως δώρο από ένα άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της οικογένειας των ιδιοκτητών. Μεγαλώνει σε προσφυγική κατοικία όπως έχουμε προαναφέρει πιο πάνω στο Κιβισίλι και είναι τριών ετών.  Έχει αρκετές ικανότητες.

Συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε η κ. Κατερίνα μιλάει, τραγουδάει, χορεύει και δοξολογεί τον Θεό. Μπορεί να πει μια σύντομη προσευχή όπως το «Χριστός Ανέστη», άλλες θρησκευτικές φράσεις όπως «Δόξα τω Θεώ» και «Κύριε ελέησον». Λέει σύντομα τραγουδάκια όπως το «happy birthday» και μιμείται διάφορα ζώα για παράδειγμα πετεινό, γάτο. Συνήθως μιλάει όταν βρίσκεται ελεύθερος έξω από το κλουβί του.

Φυσικά όπως θα δείτε και εσείς στα βίντεο που ακολουθούν ο κ. Βαρωσιώτης είναι το ποιο αξιαγάπητο μέλος πλέον της οικογένειας, μπορεί να κτυπά και να απαντά τηλέφωνο, λατρεύει το καρπούζι και θέλει συνεχώς χάδια και είναι λάτρεις του καφέ.

Γνωρίστε τον αγαπητό lucky τον Βαρωσιώτη:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend