Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Άρχισε και συνεχίζεται η εγκατάσταση των κλιματιστικών σε σχολεία της Λάρνακας
Άρχισε και συνεχίζεται η εγκατάσταση των κλιματιστικών σε σχολεία της Λάρνακας

Άρχισε και συνεχίζεται η εγκατάσταση των κλιματιστικών σε σχολεία της Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε 10 σχολεία της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας άρχισε και συνεχίζεται η εγκατάσταση κλιματιστικών. Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να εγκατασταθούν συνολικά 248 κλιματιστικά σ’ εκπαιδευτήρια της Λάρνακας, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη φάση των εργασιών.

Η καθυστέρηση που προέκυψε στην τοποθέτηση κλιματιστικών οφειλόταν στον πρώτο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την προηγούμενη εφορεία κι εξέπνευσε στις 22 περασμένου Ιουλίου, χωρίς όμως να κατατεθεί ούτε μία προσφορά από εταιρεία. Ως εκ τούτου, η Σχολική Εφορεία Λάρνακας, αναγκάστηκε την επόμενη μέρα (23/7) να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό με κάποιες τροποποιήσεις και στις 27 περασμένου Αυγούστου έγινε κατορθωτό να υπογραφεί το συμβόλαιο με την ανάδοχο εταιρεία του έργου, η οποία πληρούσε τους τεχνικούς και οικονομικούς όρους.

 

Η πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Γιάννα Νικολάου δήλωσε ότι ήδη έχουν κατατεθεί στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου οι σχετικές αιτήσεις αναβάθμισης του φορτίου και για τις δέκα σχολικές μονάδες όπου θα γίνει εγκατάσταση κλιματιστικών στο πλαίσιο της πρώτης φάσης.

Σε ανακοίνωσή της η τοπική σχολική εφορεία αναφέρει ότι από την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η εγκατάσταση των κλιματιστικών σε τρία σχολεία της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας. Πρόκειται για το Α και Δ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου και το Δημοτικό Σχολείο Εθνάρχης Μακάριος, στις Κόκκινες.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα τοποθετηθούν κλιματιστικά και στα υπόλοιπα επτά σχολεία που επιλέγηκαν για την Α’ φάση. Αυτά είναι το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, τα Γυμνάσια Βεργίνας, Λιβαδιών και Ξυλοτύμπου και τα Δημοτικά Αθηένου, Ξυλοφάγου και Μενεού.

 

 

Η Β΄ φάση

—————

Η Γιάννα Νικολάου είπε ότι η Σχολική Εφορεία Λάρνακας βρίσκεται σ’ ετοιμότητα, προκειμένου να προωθήσει άμεσα τις διαδικασίες και για την Β΄ φάση τοποθέτησης κλιματιστικών σε σχολεία.

Για τον σκοπό αυτό ήδη έχει πραγματοποιηθεί μία πρώτη επαφή με το Υπουργείο Παιδείας. Η εγκατάσταση των κλιματιστικών στο πλαίσιο της Β΄ φάσης θα διεξάγεται ταυτόχρονα με την υλοποίηση της Α΄ φάσης.

Όπως ανέφερε, η Β΄ φάση θα καλύψει άλλα 10 ή 20 σχολικά κτήρια σ’ όλη την επαρχία της Λάρνακας, ανάλογα με τα διαθέσιμα κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας.

«Η προκήρυξη των διαγωνισμών για την Β΄ φάση, που θα περιλαμβάνουν και τις απαραίτητες μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές μελέτες στα σχολεία, δεν πρόκειται να καθυστερήσει κι εκτιμάται ότι θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αναμένεται και ο καταρτισμός λίστας με τα σχολεία που θα συμπεριληφθούν στην φάση αυτή», σημείωσε.

 

Επί τόπου επισκέψεις

—————————–

Εν’ όψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας δήλωσε ότι προγραμματίζονται, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, επισκέψεις σε σχολικές μονάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά κτηριακά προβλήματα, κυρίως λόγω της μεγάλης τους ηλικίας.

«Θέλουμε να δούμε επί τόπου τα προβλήματα που υπάρχουν, να καταγράψουμε τις ελλείψεις, έτσι ώστε να μπουν προτεραιότητες ως προς τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας», κατέληξε η κ.Νικολάου.

 

 

 

 

Send this to a friend