Home ΛΑΡΝΑΚΑ Α. Αποστόλου: «Να στηριχθούν οι αθλητές με αναπηρίες”
Α. Αποστόλου: «Να στηριχθούν οι αθλητές με αναπηρίες”

Α. Αποστόλου: «Να στηριχθούν οι αθλητές με αναπηρίες”

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την παροχή ίσων ευκαιριών στους αθλητές με αναπηρία, ζητά ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Λάρνακας Ανδρέας Αποστόλου, με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με αφορμή τη συμμετοχή και τις επιτυχίες των Κύπριων αθλητών στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο κ. Αποστόλου κάνει λόγο για «απαράδεκτη διάκριση σε βάρος των αθλητών μας με αναπηρίες», κάτι που, όπως επισημαίνει, συνεχίζεται εν έτη 2024, γεγονός ανεπίτρεπτο για ένα ευρωπαϊκό κράτος όπως η Κύπρος.

 

Στην επιστολή του προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο βουλευτής Λάρνακας, σημειώνει ότι η Κύπρος είναι μία από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες, που διαχωρίζει τις χαριστικές παροχές και τους σχεδιασμούς κινήτρων που παρέχει σε ολυμπιονίκες ή παγκοσμιονίκες σε αθλητές με ή χωρίς αναπηρία, την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των ανεπτυγμένων χωρών έχει καταργήσει αυτή την μεγάλη αδικία και διάκριση.

«Η επιμονή της Κυπριακής Δημοκρατίας να διαχωρίζει τους αθλητές με και χωρίς αναπηρία αποτελεί οπισθοδρόμηση και μελανό σημείο στις προσπάθειες μας για συμπερίληψη των συνανθρώπων μας με αναπηρίες. Είμαι βέβαιος πως γνωρίζεται ότι οι αναπτυγμένες χώρες τιμούν και στηρίζουν τους μεγάλους αθλητές που συμμετέχουν και πετυχαίνουν διακρίσεις στους Παραολυμπιακούς και στους Παγκόσμιους αγώνες για άτομα με αναπηρία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που στηρίζουν τους αθλητές χωρίς αναπηρίες. Παρόλο που παλαιότερα το θέμα αυτό οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες, είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεται πως το ζήτημα δεν είναι νομικό.

Γι’ αυτό και η πολιτεία θα πρέπει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της, εντάσσοντας τους αθλητές με αναπηρίες στους σχεδιασμούς ταλέντων, στις χαριστικές παροχές και σε όλα τα υπόλοιπα κίνητρα και παροχές που διατίθενται στους αθλητές χωρίς αναπηρίες», τονίζει στην επιστολή του ο Α. Αποστόλου.

Ζητείται κονδύλι
———————-
Με αφορμή το γεγονός ότι αυτή η περίοδος αποτελεί «περίοδο προετοιμασίας των κρατικών προϋπολογισμών του 2025», ο βουλευτής Λάρνακας, απευθύνει έκκληση προς τον ΠτΔ όπως ο κρατικός προϋπολογισμός, που θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, να συμπεριλαμβάνει και σχετικό κονδύλι προκειμένου ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), να μπορέσει να υλοποιήσει τα πιο πάνω, για να αρθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη αδικία σε βάρος των αθλητών με αναπηρίες. «Οι αθλητές μας δεν χρειάζονται μόνο τα μπράβο και τα συγχαρητήριά μας, αλλά και την έμπρακτη στήριξη και σεβασμό μας», καταλήγει ο κ. Αποστόλου.

Send this to a friend