Πρόεδρος ΕΟΑ Λάρνακας: Mεγάλες οι απώλειες νερού στα φράγματα στην επαρχία Λάρνακας
Της Ειρήνης Αντωνίου
Μεγάλες απώλειες νερού καταγράφονται στην επαρχία Λάρνακας, σύμφωνα με τον Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας κ. Άγγελο Χατζηχαραλάμπους, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν το 50%.
Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στους Δήμους Λευκάρων, Αθηένου και Αραδίππου. Κυρίως σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ορεινή κοινότητα της Λάγιας, η οποία λόγω απανωτών βλαβών, έμεινε χωρίς νερό για μία εβδομάδα.
Όπως μας δήλωσε ο κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας “η προτεραιότητα μας είναι αυτή να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τον οργανισμό και κατ’ επέκταση όσο αφορά την ύδρευση να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτών των αριθμό των προβλημάτων.
Τα συνεργεία του Επαρχιακού Οργανισμού αυτοδιοίκησης Λάρνακας τρέχουν και δεν προλαβαίνουν. Από την 1η Ιουλίου που εντάχθηκαν στον οργανισμό πέντε Δήμοι, στους οποίους ενσωματώθηκαν και 16 κοινότητες, το τηλεφωνικό κέντρο του οργανισμού πήρε φωτιά, καθώς αναφέρθηκαν πέραν των 600 περιστατικών διαρροής νερού σε δρόμους και πεζοδρόμια. Η αρμόδια υπηρεσία παρενέβη σε περισσότερες από 400 περιπτώσεις για επιδιορθώσεις, προκειμένου η απώλεια νερού να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατόν”.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χατζηχαραλάμπους, “χρονική περίοδος η οποία ξεκίνησε η λειτουργία του νέου επαρχιακού οργανισμού Αυτοδιοίκησης είναι ίσως κακή, όσο αφορά τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουμε με βλάβες, πάντοτε διαχρονικά οι βλάβες του καλοκαιριού είναι περισσότερες από αυτές του χειμώνα”.
Μάλιστα με βάση ανακοίνωση του ΕΟΑ Λάρνακας, τα συνεργεία του Οργανισμού Αυτοδιοίκησης χρειάστηκε να εργαστούν μέρα και νύχτα για την επιδιόρθωση βλαβών, και ο Οργανισμός δεν διαθέτει απεριόριστο αριθμό ανθρώπινου δυναμικού για να μπορεί να παρέμβει αμέσως σε όλες τις περιπτώσεις. Οι λειτουργοί του οργανισμού άρχισαν να καταγράφουν παράλληλα τις αδυναμίες που υπάρχουν στα δίκτυα ύδρευσης, με στόχο την εκπόνηση εντός Σεπτεμβρίου ενός Σχεδίου Δράσης.
Κατ’ επέκταση μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα με βάση τους πόρους τους οποίους έχουμε διαθέσιμους είτε ανθρώπινους είτε οικονομικούς πως θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε όλα αυτά τα θέματα, να μειώσουμε τις βλάβες τις διαρροές”.