Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Ένας «Μαύρος Κύκνος» κατάπιε σε μόλις 60” το πολυτελές γιοτ;
Ένας «Μαύρος Κύκνος» κατάπιε σε μόλις 60” το πολυτελές γιοτ;

Ένας «Μαύρος Κύκνος» κατάπιε σε μόλις 60” το πολυτελές γιοτ;

 

 

Συγκλονιστικά πλάνα από τη βύθιση του γιοτ του μεγιστάνα Μάικ Λιντς στο Παλέρμο της Σικελίας.

Από τη σφοδρή καταιγίδα που χτύπησε το γιοτ, δεκαπέντε άνθρωποι διασώθηκαν και η επιχείρηση αναζήτησης αγνοουμένων – μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς – συνεχίζεται.

Τι είναι ο Μαύρος Κύκνος

 

Όπως μεταδίδει η The Sun, ειδικοί λένε πως το γιοτ του μεγιστάνα βυθίστηκε από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που ονομάζεται Μαύρος Κύκνος (Black Swan) που εμφανίζεται χωρίς προειδοποίηση. Το τεράστιο γιοτ εξαφανίστηκε και εύλογα η υπόθεση χαρακτηρίζεται από τα διεθνή μέσα ως υπόθεση τρόμου.

Ο Matthew Schanck, πρόεδρος του Συμβουλίου Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης, δήλωσε πως κοιτάζοντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αν ήταν υδάτινο στόμιο ή αλλιώς υδάτινος σίφουνας ή υδροστρόβιλος από τα ρεύματα στη θάλασσα, όπως φαίνεται να είναι, πρόκειται για τη φρικτή συνέπεια του μαύρου κύκνου.

Οι αντίξοες κλιματικές συνθήκες, οι αυξημένες θερμοκρασίες στη θάλασσα και η κακή τύχη του γιοτ που βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή οδήγησε να αγνοούνται σήμερα άνθρωποι και οι ελπίδες για επιζώντες να λιγοστεύουν.

Έξι άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, περιλαμβανομένου του Λιντς, της 18χρονης κόρης του και του Τζόναθαν Μπλούμερ, μη εκτελεστικού προέδρου της Morgan Stanley International.

 

 

Ένας νεκρός έχει ανασυρθεί ο οποίος σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ήταν και ο σεφ του γιοτ.

«Δεν έχει αντιμετωπιστεί ποτέ κάτι τέτοιο»

Μιλώντας στην εφημερίδα The Sun, ένας Βρετανός ειδικός στα θέματα θάλασσας, ισχυρίστηκε πως «δεν έχει αντιμετωπιστεί ποτέ κάτι τέτοιο» αφού το σκάφος βυθίστηκε περίπου 164 πόδια στον βυθό της θάλασσας μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

Οι αξιωματούχοι προσπαθούν να εντοπίσουν ακόμη, πώς το τεράστιο σκάφος θα μπορούσε να είχε πέσει κάτω από το νερό σε μόλις ένα λεπτό, όταν ένα άλλο μικρότερο σκάφος μόλις 100 μέτρα μακριά παρέμεινε άθικτο, αναφέρει η La Repubblica.

Έτσι έληξε το δράμα

Δύτες βρήκαν και τις δύο τελευταίες σορούς μέσα στο Bayesian, μετά το ναυάγιο του πολυτελούς γιοτ στα ανοιχτά των ακτών της Σικελίας. Έτσι, ολοκληρώθηκε η αναζήτηση για τους έξι συνολικά αγνοούμενους.

 

 

Μεταξύ των σορών ταυτοποιήθηκαν αυτό του Jonathan Bloomer, προέδρου της Morgan Stanley International και του δικηγόρου Chris Morvillo.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα βρέθηκε η σορός του Μάικ Λιντς, της κόρης του και δύο ακόμα αταυτοποίητων ατόμων. Η σορός του μάγειρα του γιοτ, Recaldo Thomas, εντοπίστηκε λίγο μετά τη βύθιση του σκάφους.

Με πληροφορίες από reader.gr

Send this to a friend