Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στη Πύλα και Σπίτι της Συνεργασίας
Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στη Πύλα και Σπίτι της Συνεργασίας

Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στη Πύλα και Σπίτι της Συνεργασίας

 

 

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και το Σπίτι της Συνεργασίας, υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης στις εγκαταστάσεις του Σπιτιού της Συνεργασίας στη Λευκωσία, θέτοντας τα θεμέλια για μια δημιουργική και ερευνητική σύμπραξη στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Έρευνας και της Εφαρμοσμένης Εμπειρίας.

Ο κύριος στόχος της συνεργασίας, είναι το να αποκτήσουν τα μέλη των δύο οργανισμών υψηλή τεχνογνωσία, με σκοπό την ενίσχυση της στρατηγικής τους θέσης στον τομέα των καινοτομιών, για την προώθηση της ειρήνης ανάμεσα στις δύο κοινότητες της Κύπρου (Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων), μέσω της μεταμορφωτικής δύναμης των τεχνών και του πολιτισμού.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, το Μνημόνιο υπέγραψε η Πρύτανης, Καθηγήτρια Ειρήνη Πολυκάρπου, παρουσία του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών, Καθηγητή Νέαρχου Πασπαλλή, και της επιστημονικής Υπεύθυνης του κλάδου Δικανικής Ψυχολογίας, Δρος Λίλιας Ψαλτά. Από τον Οργανισμό Σπίτι της Συνεργασίας, υπέγραψαν η κ. Μαρία Ζένιου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, και η γενική διευθύντρια, Άντρη Χριστοφίδη.

 

Κατά την υπογραφή, η Καθηγήτρια Πολυκάρπου δήλωσε: «Προσβλέπουμε σε ενδυνάμωση της υφιστάμενης συνεργασίας μας και εδραίωση περαιτέρω κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών». Ο Καθηγητής Πασπαλλής υπογράμμισε την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη δέσμευση για αυτή την αναπτυσσόμενη συνεργασία.

Η κ. Άντρη Χριστοφίδη, από το Σπίτι της Συνεργασίας, πρόσθεσε: «Πιστεύουμε σε αυτή τη συνεργασία και θέλουμε να χτίσουμε δυνατούς δεσμούς με το Πανεπιστήμιο, για την ανάπτυξη νέων δράσεων στην έρευνα και την καινοτομία, καθώς και τη στήριξη των δύο κοινοτήτων». Η κ. Μαρία Ζένιου αναφέρθηκε στη σημαντικότητα αυτού του μνημονίου, εκφράζοντας την ελπίδα να είναι η αρχή για μια μακροπρόθεσμη και καρποφόρα συνεργασία. Η Δρ. Λίλια Ψαλτά, επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Δικανική Ψυχολογία, τόνισε τη σημασία της έρευνας σε διάφορους τομείς, όπως η Ψυχολογία, η Τεχνολογία, η Διοίκηση και η Νομική, προτείνοντας εξειδικευμένες παρεμβάσεις και υποστήριξη στις δύο κοινότητες.

Σημείωσε, επίσης, ότι η πρακτική άσκηση φοιτητών, ο εθελοντισμός και άλλες κοινές δράσεις που ενισχύουν την εμπειρία των φοιτητών, αποτελούν πρωτοβουλίες των οποίων η υλοποίηση θα επιδιωχθεί, με το Σπίτι της Συνεργασίας.

Κλείνοντας, η Δρ. Λίλια Ψαλτά, δήλωσε: «Η συνεργασία μας αντιπροσωπεύει μια γέφυρα ειρήνης και αμοιβαίας κατανόησης, εδραιωμένη στη γνώση και την καινοτομία. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας».

Send this to a friend