Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ H Ακαδημία για γυναίκες επιχειρηματίες για δεύτερη φορά στην Κύπρο
H Ακαδημία για γυναίκες επιχειρηματίες για δεύτερη φορά στην Κύπρο

H Ακαδημία για γυναίκες επιχειρηματίες για δεύτερη φορά στην Κύπρο

 

 

Την έναρξη της Ακαδημίας Γυναικών Επιχειρηματιών 2024 (AWE) που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και την υποστήριξη της Chevron, ανακοίνωσε ο οργανισμός CyprusInno.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του CyprusInno, το τετράμηνο πρόγραμμα της Ακαδημίας το οποί προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα, ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου 2024, προσφέρει σε ανερχόμενες και εδραιωμένες γυναίκες επιχειρηματίες στην Κύπρο μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσουν τις επιχειρηματικές τους φιλοδοξίες, εντελώς δωρεάν.

«Είτε οι συμμετέχουσες ξεκινούν ένα νέο εγχείρημα είτε επιδιώκουν να επεκτείνουν μια υφιστάμενη επιχείρηση, το AWE παρέχει ουσιαστική υποστήριξη προσαρμοσμένη σε κάθε στάδιο του επιχειρηματικού τους ταξιδιού», αναφέρεται.

 

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχουσες κερδίζουν ένα αναγνωρισμένου κύρους πιστοποιητικό και εντάσσονται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο αποφοίτων του AWE, που προωθεί συνεχείς επιχειρηματικές διασυνδέσεις και συνεργασίες παγκοσμίως.

Επιστρέφοντας για δεύτερη χρονιά στην Κύπρο, το πρόγραμμα ενσωματώνει, σύμφωνα με τους διοργανωτες, τοπικές και πρακτικές συνεδρίες καθοδήγησης και κατάρτισης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας DreamBuilder η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Thunderbird School of Global Management του Arizona State University και την Freeport-McMoRan, και που εφοδιάζει τις συμμετέχουσες με θεμελιώδεις επιχειρηματικές δεξιότητες, όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός, το μάρκετινγκ και η οικονομική διαχείριση. «Η πρακτική εφαρμογή αυτών των δεξιοτήτων διευκολύνεται μέσω της συνεργασίας με τοπικούς  μέντορες από τον επιχειρηματικό κόσμο και το αξιόλογο δίκτυο αποφοίτων του US Exchange», προστίθεται.

Με το πρόγραμμα να διαρκεί από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2024, το AWE Cyprus θα προσφέρει στις συμμετέχουσες ένα μείγμα από δια ζώσης εργαστήρια με εμπειρογνώμονες του κλάδου, διαδικτυακές εκπαιδευτικές ενότητες και εμπειρίες από τις προσωπικές ιστορίες επιτυχημένων Κύπριων επιχειρηματιών μέσω εκπαιδευτικών επισκέψεων. «Αυτή η ολιστική προσέγγιση στοχεύει στην καλλιέργεια του επιχειρηματικού ταλέντου των γυναικών, στην προώθηση της καινοτομίας και στην προώθηση της βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Κύπρο», αναφέρεται.

Η Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών (AWE) ιδρύθηκε το 2019 και είναι ένα πρόγραμμα του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.  Εξοπλίζει τις γυναίκες με τις γνώσεις, τα δίκτυα και την πρόσβαση που χρειάζονται για να ξεκινήσουν και να επεκτείνουν επιτυχημένες επιχειρήσεις. Προωθώντας τις οικονομικές ευκαιρίες των γυναικών και εξασφαλίζοντας ότι οι γυναίκες διαθέτουν τις ικανότητες και τους πόρους που απαιτούνται για να συμμετέχουν στην οικονομία, το πρόγραμμα AWE υποστηρίζει άμεσα την Εθνική Στρατηγική των ΗΠΑ για την ισότητα και την ισονομία των φύλων. Το πρόγραμμα AWE εφαρμόζεται σε σχεδόν 100 χώρες και έχει υποστηρίξει περίπου 25.000 γυναίκες επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να αξιοποιήσουν πλήρως τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του 2024 είναι ανοικτές μέχρι τις 18 Αυγούστου 2024. Για λεπτομερείς πληροφορίες και για την υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο awe.cyprusinno.com ή να επικοινωνωνούν με το [email protected].

ΚΥΠΕ

Send this to a friend