Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί με την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου, το οποίο αναμένεται ότι θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά των κατοίκων στο Δημοτικό Διαμέρισμά Λιβαδιών.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον επιτυχόν προσφοροδότη την 1η Ιουλίου άρχισαν επίσημα οι εργασίες για την υλοποίηση της αναβάθμισης και του εξωραϊσμού του αντιπλημμυρικού καναλιού στην περιοχή Λιβαδιών.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση του πυθμένα και πρανών του καναλιού και την κατασκευή τμημάτων πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμου.

 

Ο αντιδήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης μας δήλωσε ότι οι εργασίες θα κοστίσουν περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, τα τρία εκ των οποίων εξασφαλίστηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ το υπόλοιπο ένα εκατομμύριο από τα ταμεία του δημοτικού διαμερίσματος Λιβαδιών.

Η σύμβαση θα έχει διάρκεια 15 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Βοτανικό Πάρκο και Εκδρομικός Χώρος προγραμματίζονται στην κοινότητα Περβολιών της επαρχίας Λάρνακας.

Το έργο θα δημιουργηθεί σε παραλιακή τοποθεσία μεταξύ των υπό ανακαίνιση τουριστικών διαμερισμάτων «Σοκορίκι» και του Φάρου Περβολιών.

Εκτιμάται ότι το έργο θα ξεκινήσει εντός του 2025 και υπολογίζεται ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ενάμισι χρόνο και το κόστος τους θα φθάσει τις 250 χιλιάδες ευρώ.

Το Βοτανικό Πάρκο θα καλύψει μία έκταση περίπου τριών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Εκτός από τους βοτανικούς κήπους, θα κατασκευαστεί παρατηρητήριο με θέα τη θάλασσα και τον Πύργο της Ρήγαινας, μικρό σιντριβάνι, θα εγκατασταθεί σύγχρονος αστικός εξοπλισμός και φωτισμός, ενώ θα δημιουργηθούν και χώροι υγιεινής.

 

 

Send this to a friend