Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Πιο σοβαρή απ’ ότι αρχικά υπολογιζόταν είναι η διάβρωση, που υπέστη το τσιμεντένιο στηθαίο του χαμηλού παραλιακού πεζόδρομου, επί της οδού Πιαλέ Πασά, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας.

Ο εργολάβος, ο οποίος από τις αρχές Ιουνίου ξεκίνησε τις επιδιορθωτικές εργασίες, έχει διαπιστώσει σοβαρά προβλήματα διάβρωσης κάποια εκ των οποίων ήταν εκτός προγράμματος, γεγονός που θα επιφέρει επιπρόσθετη καθυστέρηση ενάμισι με δύο μηνών μέχρι την πλήρη αποπεράτωση και παράδοση του έργου συντήρησης.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας επιβεβαίωσε ότι έχουν προκύψει τα ποιο πάνω προβλήματα λέγοντας ότι ενώ αρχικά οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν περί τα τέλη ερχόμενου Σεπτεμβρίου, τελικά αναμένεται να τελειώσουν Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση και την ασφάλεια των πεζών.

 

Το Υπουργείο Γεωργίας, ανακοίνωσε χθες την καταχώριση ενός ακόμη παραδοσιακού κυπριακού προϊόντος με την ονομασία «Τερτζιελλούθκια ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη στο επίσημο μητρώο γεωγραφικών ενδείξεων της ΕΕ για τα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα, τους οίνους και τα αλκοολούχα ποτά.

Στα «τερτζιελλούθκια» τον φάκελο για την καταχώρησή τους ως υπέβαλε ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας. Πρόκειται για ιδιωτικές πρωτοβουλίες που στηρίζει το Υπουργείο με όλα όσα απαιτούνται για τη συνέχεια.

Το συγκεκριμένο έδεσμα, είναι ένα παραδοσιακό επιδόρπιο που σερβίρετο στους γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις των Κυπρίων και συνδυάζεται με χαρουπόμελο, έψιμα ή μέλι.

Σε σχέση με την ονομασία τους, αυτή προέρχεται από την λέξη «τερτζιέλλι» που σημαίνει μικρός κρίκος.

 

Send this to a friend