Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρομερή η διάβρωση στον παραλιακό πεζόδρομο της Πιαλέ Πασά – Μέχρι Οκτώβριο ή Νοέμβριο οι εργασίες
Τρομερή η διάβρωση στον παραλιακό πεζόδρομο της Πιαλέ Πασά – Μέχρι Οκτώβριο ή Νοέμβριο οι εργασίες

Τρομερή η διάβρωση στον παραλιακό πεζόδρομο της Πιαλέ Πασά – Μέχρι Οκτώβριο ή Νοέμβριο οι εργασίες

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πιο σοβαρή απ’ ότι αρχικά υπολογιζόταν, είναι η διάβρωση που υπέστη το τσιμεντένιο στηθαίο του χαμηλού παραλιακού πεζόδρομου, επί της οδού Πιαλέ Πασά, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας.

 

Ο εργολάβος, ο οποίος από τις αρχές Ιουνίου ξεκίνησε τις επιδιορθωτικές εργασίες, έχει διαπιστώσει σοβαρά προβλήματα διάβρωσης κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου, κάποια εκ των οποίων ήταν εκτός προγράμματος, γεγονός που θα επιφέρει επιπρόσθετη καθυστέρηση ενάμισι με δύο μηνών μέχρι την πλήρη αποπεράτωση και παράδοση του έργου συντήρησης.

 

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας επιβεβαίωσε ότι έχουν προκύψει κάποια επιπρόσθετα προβλήματα σε σχέση με την διάβρωση του παραλιακού πεζόδρομου της Πιαλέ Πασά, λέγοντας ότι ενώ αρχικά οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν περί τα τέλη ερχόμενου Σεπτεμβρίου, τελικά αναμένεται να τελειώσουν Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

«Υπάρχει όντως σοβαρή διάβρωση του σιδήρου που χρησιμοποιήθηκε για τον παραλιακό πεζόδρομο, αλλά αυτό δεν μας ανησυχεί, διότι ο εργολάβος κάνει πολύ καλή δουλειά και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας παραδώσει ένα ολοκληρωμένο έργο, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά τα προβλήματα που έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια», συμπλήρωσε.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τα παράπονα που έχουν διατυπωθεί από πολίτες, επειδή οι εργασίες ξεκίνησαν στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, ο κ.Βύρας είπε ότι όποια εποχή κι αν ξεκινούσαν τα έργα αναπόφευκτα θα επηρέαζαν το κοινό, εξηγώντας ότι ο πεζόδρομος της Π. Πασά έχει μεγάλη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Είναι έργα που πρέπει να γίνουν το συντομότερο», επισήμανε. Καθ’ όλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση και την ασφάλεια των πεζών.

Υπενθυμίζουμε, ότι τα προβλήματα διάβρωσης στο τσιμεντένιο προστατευτικό περιτοίχισμα του παραλιακού πεζόδρομου της Πιαλέ Πασά ξεκίνησαν να παρατηρούνται έντονα τα τελευταία 3-4 χρόνια. Το περιτοίχισμα παρουσίαζε μεγάλες ρωγμές σχεδόν σ’ όλο το μήκος του, από το Μεσαιωνικό Κάστρο μέχρι το τέρμα του πεζόδρομου κοντά στο κέντρο «Ζέφυρος».

Μάλιστα, σε κάποια σημεία η διάβρωση ήταν τόσο έντονη λόγω της υγρασίας και του μεγάλου κυματισμού, με αποτέλεσμα κομμάτια από μπετόν να υποχωρήσουν… Σοβαρό πρόβλημα παρατηρήθηκε και στο παραθαλάσσιο χαμηλό πλάτωμα της Πιαλέ Πασά και συγκεκριμένα σ’ ένα σημείο στο δάπεδο της λωρίδας, η οποία είναι κατασκευασμένη από σκυρόδεμα.

Το συμβόλαιο που υπεγράφη με τον εργολάβο περιλαμβάνει και την επιδιόρθωση του υπό αναφορά ζητήματος. Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ άσχημη εικόνα στα μάτια των χιλιάδων διερχομένων, ντόπιων και ξένων, που χρησιμοποιούν καθημερινά τον παραλιακό πεζόδρομο.

Η κακή εικόνα που παρουσίαζε το έργο προβλημάτισε έντονα τον Δήμο Λάρνακας, αφού μόλις έξι χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του (το 2014) βγήκαν στην επιφάνεια τα πρώτα προβλήματα που απορρέουν, ενδεχομένως, από λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

 

Send this to a friend