Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Οι επενδυτές, τα μεταγραφικά, τα χρέη, ο Τσίκο, ο Ουαγκε και πολλά άλλα (βίντεο)
Οι επενδυτές, τα μεταγραφικά, τα χρέη, ο Τσίκο, ο Ουαγκε και πολλά άλλα (βίντεο)

Οι επενδυτές, τα μεταγραφικά, τα χρέη, ο Τσίκο, ο Ουαγκε και πολλά άλλα (βίντεο)

Διάσκεψη Τύπου με αφορμή όλες τις εξελίξεις στην Ανόρθωση έδωσαν σωματείο και διοικούσα επιτροπή. Αναλύθηκαν και λέχθηκαν πολλά.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ: «Να ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής που βγήκαν μπροστά σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Είναι δύσκολο να προχωρήσει η Ανόρθωση μπροστά, όταν όλοι όσοι είναι εκτός των Συμβουλίων πυροβολούν τους μέσα. Χρειάζεται ενότητα και πρέπει να μας στηρίξουν. Με την στήριξη του κόσμου και του Συλλόγου, μπορούν να τα καταφέρουν».
Για το ποσό που συγκεντρώθηκε: «Κάπου παρατράβηξε το θέμα. Δεν υπάρχουν επιφανείς και μη Ανορθωσιάτες. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν. Θα σας πω τι ανάφερα ακριβώς στη ΓΣ πριν λίγο καιρό. Έχω εξουσιοδότηση από ορισμένα μέλη μας να αναφέρω ότι αν αποφασιστεί η έγκριση να παραμείνει το ποδοσφαιρικό τμήμα στην εταιρεία τότε θα πρέπει να συνεισφέρουν ένα ποσό κοντά στις 500.000 και ήδη άρχισαν να το κάνουν και θα συνεχίσουν να το πράττουν. Έχουν σπαταλήσει ένα μεγάλο κονδύλι για διαφημίσεις και χορηγούς και πρέπει να συμπεριφερθούμε ανάλογα».
Αν θα γίνει έλεγχος για την περσινή σεζόν: «Υπάρχει ήδη απόφαση από τη ΓΣ ώστε να γίνει αυτός ο έλεγχος. Είμαστε σε επαφές με ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο ώστε να διενεργηθεί ο έλεγχος».
Για τους επενδυτές: «Είμαστε σε αναζήτηση επενδυτών και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου τα οικονομικά στοιχεία. Μέχρι όμως, να υπάρχει κάτι χειροπιαστό, να μου επιτρέψετε να μην απαντήσω. Ήρθαν και έδειξαν ενδιαφέρον 7-8 επενδυτές. Τους έδωσε λεπτομέρειες ο Μαρίνος Μήτρου. Τώρα δεν είναι σωστό να γεμίζουμε με προσδοκίες τον κόσμο κι όταν υπάρξει κι εάν υπάρξει κάτι σοβαρό θα το ανακοινώσουμε».
Για το αν γίνονται εκδηλώσεις για να μαζευτούν λεφτά και τα εισιτήρια διαρκείας: «Γίνονται διάφορες εκδηλώσεις για να μαζευτούν λεφτά. Είμαι σε συζητήσεις με Ανορθωσιάτες στη Σωτήρα για να γίνει κάτι πολύ μεγάλο έτσι ώστε να μαζευτούν λεφτά. Όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας είμαστε πολύ πιο πάνω από ότι πέρσι αυτές τις δύο μέρες και μην ξεχνάτε πως πέρσι κάναμε ρεκόρ. Αυτό δείχνει πως ο κόσμος είναι δίπλα μας και μας εμπιστεύεται για να συνεχίσουμε».
Ένα μήνυμα στον κόσμο: «Ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι πρωταθλητής. Το έδειξε έμπρακτα και με το γήπεδο και με το εισιτήριο διαρκείας. Οι οικονομικές καταστάσεις είναι δύσκολες αλλά είμαστε η Ανόρθωση και θα τα καταφέρουμε. Θα φτιάξουμε μία ομάδα με την οποία θα είμαστε περήφανοι παρά τα όποια θέματα. Να μείνουν δίπλα μας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
Για την κριτική εκ των έσω: «Είναι δύσκολο να προχωρήσει η Ανόρθωση μπροστά, όταν όλοι όσοι είναι εκτός των Συμβουλίων πυροβολούν τους μέσα. Χρειάζεται ενότητα και πρέπει να μας στηρίξουν. Φτάνει πλέον με τον εσωτερικό πόλεμο, είναι μια μάστιγα που ταλαιπωρεί την Ανόρθωση και πρέπει να σταματήσει».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΒΑΚΟΣ: «Πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε το ΔΣ που μας ανέθεσε τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Παρά το ότι διατελέσαμε μέλη προηγούμενων διοικήσεων, είμαστε εδώ για το καλύτερο της Ανόρθωσης. Από τη στιγμή που μας ζητήθηκε η βοήθεια, δεν μπορούσαμε να μην είμαστε στο πλευρό της αγαπημένης μας ομάδας. Η Ανόρθωση έχει ένα προϋπολογισμό αρκετά μειωμένο. Κυμαίνεται γύρω στα 3 εκ και συμπεριλαμβάνει τους ποδοσφαιριστές που κατέχουν ήδη συμβόλαιο με την ομάδα μας και είναι ένα ποσό γύρω στα 1.6 εκ. Το υπόλοιπο είναι για το προπονητικό επιτελείο και για τις επόμενες μεταγραφές».
Για την εμπλοκή του και την εισήγησή του για αποχώρηση του ΔΣ του Ανδρέα Σάντη: «Με τον κύριο Ανδρέα Σάντη είχαμε επαφή από την αρχή με τα διοικητικά του. Ήμουν μέλος του ΔΣ της Ανόρθωσης του κυρίου Χαμπουλλά, παρέμεινα για δύο εβδομάδες. στη διοίκηση του κ. Σάντη. Ακολούθως παρέμεινα στον Σύλλογο. Στις 6/3/2024 όταν το Σωματείο ανέλαβε και την εταιρεία ορίστηκα οικονομικός σύμβουλος για ένα περίπου μήνα. Δεν είχαμε τον χρόνο να αποτρέψουμε τα προβλήματα που είχαμε. Εισηγηθήκαμε όπως αποχωρήσει το ΔΣ και να γίνει Εκλογική Συνέλευση για την επόμενη μέρα. Αυτή ήταν η δική μου συμβουλή».
Τα περσινά έσοδα και πως θα διαχειριστεί τη φετινή κατάσταση: «Η απάντηση θα έπρεπε να έρθει από τον σύλλογο. Εμείς ως επιτροπή έχουμε να διαχειριστούμε το μπάτζετ για τη φετινή σεζόν. Για την περσινή χρονιά σπαταλήθηκε ένα ποσό κοντά στα 10.5 εκ. συνολικά. Αφορούσε το ποδοσφαιρικό αλλά και τα άλλα έξοδα της ομάδας. Όπως είπα και πριν φέτος δεν θα υπερβεί τα 3 εκ. ευρώ για το ποδοσφαιρικό. Υπάρχει ένα ποσό γύρω στα 2.2 που μεταφέρονται από οφειλές την περσινή χρονιά και θα μεταφέρουμε κι εμείς ένα ποσό για οφειλές την επόμενη χρονιά, με σκοπό να μπορέσει η Ανόρθωση να επιβιώσει. Τα λεφτά που προεισπράχθηκαν είναι γύρω στα 1.8 εκ. Γίνεται προσπάθεια για να μεταφέρουμε κάποια ποσά που δεν θα εισπράτταμε για τις επόμενες χρονιές. Θέλουμε να κάνουμε ένα προϋπολογισμό ισοσκελισμένο και ξέρουμε πως είναι σχεδόν αδύνατο να το πετύχουμε αλλά θα το παλέψουμε».
Για τα χρήματα στην πλατφόρμα και που πηγαίνουν: «Υπήρχε ένα ποσό γύρω στις 180.000 στην πλατφόρμα. 30.000 έχουν πάει στον ρουχισμό, 10.000 είναι η προκαταβολή για την προετοιμασία, έχουμε δώσει 5.000 για ταξιδιωτικά έξοδα των παικτών που θα έρθουν για να υπογράψουν, ενώ χρησιμοποιήθηκαν άλλες 5.000 για τις κάρτες διαρκείας. 3.000 δόθηκαν για την 15.000 δόθηκαν σε προκαταβολές για να υπογράψουν, 25.000 χρησιμοποιήσαμε να πληρώσουμε ποδοσφαιριστές μας γιατί καθυστερήσαμε αρκετά για τον μισθό τους και 87.000 δόθηκαν σε διακανονισμούς που δεν μπορούσαμε να μην πληρώσουμε. Αυτό είναι το σύνολο των 180.000 που βρίσκονται στην πλατφόρμα».
Για τον Ράφα Λόπες: «Ενδιαφερόμαστε για τον ποδοσφαιριστή. Του έχουμε αποστείλει συμβόλαιο και αναμένουμε την απάντησή του».
Για τον Τσίκο και τον Ουαγκέ: «Οφείλουμε ένα ποσό των 50.000 ευρώ στη Νέα Σαλαμίνα. Έχει πάρει πρόσκληση για την προπόνηση αλλά απουσιάζει αδικαιολόγητα και θα το χειριστούν οι νομικοί σύμβουλοι. Για τον Ουαγκέ, έχει συμβόλαιο με την ομάδα μας είπε ότι έχει μια ασθένεια. Θα το χειριστούμε και αυτό».
Για τις προσφυγές: «Τα θέματα τα χειρίζεται η νομική ομάδα κι όταν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο θα το ανακοινώσουμε».
Για τον Μουσοντά: «Είναι στο ρόστερ, είναι στις προπονήσεις, είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας και υπολογίζεται. Αυτό έχουμε να πούμε».
Για τον Κχατάμπ: «Όποιος ποδοσφαιριστής είναι κοντά στο να έχει συμφωνία με την Ανόρθωση, ο εκπρόσωπος τύπου μας θα σας απαντά κάθε σας ερωτήσεις. Αλλά πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Έχουμε στείλει αρκετές προτάσεις κι αναμένουμε».
Ένα μήνυμα στον κόσμο: «Τον ευχαριστούμε, δεν χωράνε τα πολλά λόγια για τον κόσμο μας»!

Send this to a friend