Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Tο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προάγει τη δημιουργικότητα παρουσιάζοντας τη νέα Σχολή Arts, Media & Communication
Tο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προάγει τη δημιουργικότητα παρουσιάζοντας τη νέα Σχολή Arts, Media & Communication

Tο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προάγει τη δημιουργικότητα παρουσιάζοντας τη νέα Σχολή Arts, Media & Communication

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus με χαρά ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της νέας Σχολής Arts, Media & Communication. Αυτή η συναρπαστική εξέλιξη σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην αδιάκοπη δέσμευση για παροχή εξαιρετικών εκπαιδευτικών ευκαιριών, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Η νέα Σχολή φιλοδοξεί να αποτελέσει φάρο αριστείας στις τέχνες, τα οπτικοακουστικά μέσα και τα μέσα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, εμπνέοντας τους φοιτητές να ξεπερνούν τα όριά τους και να εξερευνούν νέους ορίζοντες στις δημιουργικές τους αναζητήσεις.

 

Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στοχεύει να προάγει ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης με έμφαση στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Η ποικιλία των προγραμμάτων του Πανεπιστημίου και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, διασφαλίζουν ότι οι φοιτητές λαμβάνουν μια ολοκληρωμένη και συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία. Στόχος είναι η ανάπτυξη των φοιτητών και η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, ώστε να έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο μέσω των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητάς τους.

Η Σχολή Arts, Media & Communication επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και στην ακαδημαϊκή αριστεία που προσφέρει το Πανεπιστήμιο UCLanCyprus. Τα προγράμματα BSc (Hons) MediaProduction, BSc (Hons) WebDesign&Development, BA (Hons) Fashion Design, BA (Hons) GraphicDesign και MAGraphicDesign, έχουν σχεδιαστεί για να συνδυάζουν θεωρητική γνώση και πρακτική εμπειρία, εξασφαλίζοντας ότι οι απόφοιτοι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για την εφαρμογή δεξιοτήτων σε πραγματικές συνθήκες. Με μια έμπειρη και διακεκριμένη ακαδημαϊκή ομάδα και προγράμματα σπουδών εμπλουτισμένα από τις πιο πρόσφατες έρευνες και τρέχουσες τάσεις των κλάδων, οι φοιτητές αρχίζουν να αναπτύσσουν από τον πρώτο κιόλας χρόνο των σπουδών τους μια βαθιά κατανόηση της δυναμικής αγοράς εργασίας. Έτσι, διασφαλίζεται ότι οι απόφοιτοι δεν θα είναι μόνο καλά ενημερωμένοι για τις τρέχουσες πρακτικές, αλλά και έτοιμοι να ηγηθούν και να καινοτομήσουν στους τομείς τους.

Σε δηλώσεις του, ο κοσμήτορας της Σχολής Arts, Media & Communication του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Δρ Χρίστος Καρπασίτης, ανέφερε:«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της νέας Σχολής Arts, Media& Communication στο UCLan Cyprus. Αυτή η πρωτοβουλία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Πανεπιστήμιό μας. Η αποστολή μας είναι να επιτρέψουμε στους φοιτητές της Σχολής να διαπρέψουν τόσο δημιουργικά όσο και ακαδημαϊκά, να παράγουν έρευνα και καλλιτεχνικό έργο με αντίκτυπο, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στους κλάδους τους και στην κοινωνία. Η δέσμευσή μας επικεντρώνεται στην προώθηση ίσων ευκαιριών, διαφάνειας και αποδοχής, διασφαλίζοντας ότι κάθε φοιτητής έχει την ευκαιρία να επιτύχει. Με την προώθηση και ενθάρρυνση της έρευνας, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της καινοτομίας, στοχεύουμε στη μεταφορά γνώσης, όχι μόνο εντός της Σχολής μας, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα και αγορά, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό».

Επιπρόσθετα, μιλώντας για τη δημιουργία της καινούργιας Σχολής, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, καθ. Ειρήνη Πολυκάρπου, δήλωσε: «Η νέα Σχολή Τεχνών, Μέσων και Επικοινωνίας, προσβλέπει στην ενδυνάμωση του ακαδημαϊκού χαρτοφυλακίου του Πανεπιστημίου μας, μέσα από την προσφορά καινοτόμων προγραμμάτων, τα οποία ανταποκρίνονται στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς και εστιάζονται στους τομείς των τεχνών, των οπτικοακουστικών μέσων, και των μέσων ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Το Πανεπιστήμιο έχει επενδύσει στη δημιουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, για τη στήριξη των φοιτητών της Σχολής και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που θα καθιστούν τους φοιτητές ανταγωνιστικούς στον χώρο εργασίας. Σκοπός μας είναι η νέα Σχολή να αποτελέσει κέντρο δημιουργικότητας και επαγγελματικής ανάπτυξης, ωφελώντας όχι μόνο τους φοιτητές μας αλλά και την ευρύτερη κοινότητα».

Η νέα σχολή διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων καινοτόμων στούντιο, εργαστηρίων και εξοπλισμού. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εργαστήρια υπολογιστών υψηλών προδιαγραφών, πλήρως εξοπλισμένο στούντιο τηλεοπτικής παραγωγής, φωτογραφίας και παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων, στούντιο σχεδιασμού, ατελιέ και εργαστήρια ραπτικής και μόδας, τα οποία δημιουργούν μια καθηλωτική μαθησιακή εμπειρία.

Επιπλέον, η Σχολή Arts, Media& Communication δίνει μεγάλη έμφαση σε προγράμματα και έργα πρακτικής άσκησης, προσφέροντας στους φοιτητές την ευκαιρία να εμπλακούν σε εξωτερικές συνεργασίες που ενισχύουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία και επεκτείνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο. Μέσω συνεργειών με την αγορά, οι φοιτητές μπορούν να εφαρμόσουν την εκπαίδευσή τους σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, να βελτιώσουν το πορτφόλιό τους και να αποκτήσουν περαιτέρω εμπειρία και γνώσεις σχετικά με τις μελλοντικές τους καριέρες.Δείτε εδώ τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς, στο 24 69 4000. Επιπλέον, μπορείτε να διευθετήσετε τη διαδικτυακή σας συνάντηση με έναν από τους έμπειρους Συμβούλους Εισδοχής του Πανεπιστημίου, πατώντας εδώ.

Send this to a friend